Bucșoiu. Bucegi. alpinism. banner

Vâlcelul Portițelor – Balaur. Bucșoiu

Bucșoiu. Bucegi. alpinism. banner

Vâlcelul Portițelor – Balaur. Bucșoiu

Vâlcelul Portițelor este ultimul afluent de dreapta geografic al văii Bucșoiului, valea ce separă Bucșoiul Mare (2.492m alt) de creasta Balaurului (Bucșoiul Mic).

Pentru a ajunge la baza traseului, se intră inițial pe firul văii Bucșoiului, din poiana cu același nume apoi, câteva sute de metri mai sus, pe primul fir spre stânga.

În cadrul turei noastre de alpinism, am prins zăpadă excelentă și cele trei săritori principale – unde se află pasajele cele mai înclinate și expuse, au fost parțial acoperite de zăpadă tare și gheață.

Din creasta Balaurului (aprox. 2.160m) am coborât spre valea Morarului, inițial pe creastă, apoi pe sub ea spre șaua Țimbalului Mare și  mai jos, până în firul văii.

Fiind o tură în cursul săptămânii, muntele a fost total liniștit.

DATE TEHNICE

Dificultate alpină: F+/PD-, în funcție de condițiile de zăpadă

Dificultate tehnică: nu a fost cazul acum, pasajele mixte fiind aproape inexistente. În alte situații M2.

Diferență de nivel: +550m

Aceasta ascensiune a fost o nouă tură de pregătire pentru expedițiile din vară în America de Sud, trekking în Cordillera Huayhuash și alpinism la mare altitudine în Cordillera Blanca.

Logo Rucksack 110

În perioada următoare și până la dispariția zăpezii, avem programate mai multe ture de alpinism în Bucegi și Piatra Craiului.

Detalii pot fi găsite pe programul nostru de ture.

Știri similare