Iulie. Trekking în Stubai. Austria

Situați în inima Tirolului austriac, foarte ușor accesibili din Innsbruck, munții Stubai sunt de referință la nivel mondial pentru ceea ce înseamnă turismului montan de calitate, din toate punctele de vedere: drumeție, cabane, alpinism, schi de tură, schi alpin, ciclism montan (MTB), transport…

Cu o altitudine maximă ce depășește 3.500m – vf. Zucker Huetl, masivul este pătruns de o vale principală (valea Subai), care se termină în Mutterbergalm, la baza domeniului schiabil, având numeroase alte văi mai mici colaterale.

Programul nostru de trekking și via ferrata (opțional) oferă posibilitatea românilor pasionați să ”descopere” acest munte dincolo de clișeele standard, într-un circuit din cabană în cabană în jurul văii principale a masivului.

Când: 25 iulie – 1 august 2021

Unde: Austria, munții Stubai

Cine:

Această tură de o săptămână se adresează persoanelor pasionate care au o condiție fizică bună și experiență de mers pe potecile de munte accidentate, cu pasaje cu cabluri și lanțuri de protecție.

Grupul va fi condus de un ”International Mountain Leader” (IML) român și ”Hochtouren Uebungsleiter” austriac.

sigla UIMLA

Traseul propus:

În cifre, circuitul de drumeție al masivului Stubai înseamnă:

  • trekking de anduranță cu numeroase pasaje de cățărare ușoară și lanțuri;
  • aprox. + 3.800m/- 4.230m diferență de nivel;
  • lungime: 40km
  • altitudine maximă atinsă: 2.858m;
  • cinci nopți pe munte în cinci cabane diferite;

În fiecare zi se merge aproximativ 6-7 ore cu o diferență de nivel pozitivă ce variază între 600 și 800m, în funcție de etapa de parcurs. Întregul efort este compensat de peisajul fantastic oferit de acești munți, o combinație de verde alpin cu albul ghețarilor din fundal și bineînțeles, de comfortul oferit de cabanele austriece, începând cu terasele la soare și terminând cu accesul zilnic la toalete decente și dușuri cu apă caldă.

Vă rugăm să ne contactați pentru programul detaliat.

Pentru cei mai vechi ”mergători” pe munte, Stubai este un nume popular în România, încă de la finalul anilor 80, de la primele piese de echipament de alpinism ajunse prin cine știe ce subterfugii în țara noastră, într-o perioadă în care echipamentul de munte era improvizat în mare măsură.

Ulterior, după 1989 acest nume a ajuns pe buzele tuturor românilor pasionați de schi alpin în Austria, datorită popularei stațiuni de schi de pe ghețarul cu același nume din masivul Stubai.