Schi de tură în Alpii Estici (Austria)

schi. Austria. Stubai

Austria este un paradis al schiului de orice fel, începând din a doua jumătate a lunii noiembrie şi până în luna mai inclusiv. Pe teritoriul ei şi în imediata vecinătate a graniţelor actuale, se întinde o suprafaţă importantă a munţilor Alpi.

Alpii austrieci se împart în mai multe sub-grupe montane:

Ortler (în sud, Tirolul de Sud, Italia),

Silvretta (spre vest, Elveţia)

Oetztal,

Stubai,

Zillertal,

Alpii estici austrieci,

Alpii nordici (calcaroşi, Bavaria, Germania).

În cadrul programului nostru în Alpii austrieci, organizăm ascensiuni în câteva dintre cele mai importante şi frumoase masive montane, cu obiective deopotrivă spectaculoase şi tehnice.

OBIECTIVE PROPUSE

Schi de tură în Hohe Tauern

Masivul Hohe Tauern este cunoscut mai ales datorită faptului că aici se află vârful Gross Glockner, cel mai înalt din Austria. Însă acest parc naţional oferă numeroase alte vârfuri şi trasee cel puţin la fel de frumoase.

Schi. Austria

Cu baza în Heiligenblut, localitate aflată la poalele Glockner Hohe Alpenstrasse, se poate urca pe schiuri diferite vârfuri, depăşindu-se în mod frecvent 3.000m altitudine.

Pentru sezonul de primăvară, baza din această zonă se mută mai sus, la una din cabanale Alpenverein din jurul Glockner-ului, de unde se pot urca pe schiuri:

Unul din cele mai frumoase şi faimoase circuite pe schiuri din zona Glockner este “Glocknerumfahrung”, ocazie cu care se poate atinge şi altitudinea maximă din Austria.

Schi de tură în Stubai

Cu aproape 6.500m diferență de nivel în total (+/-) și 70km în lungime, traversarea zonei înalte a munților Stubai este una din cele mai frumoase ture pe schiuri din Alpii austrieci.

schi. Austria. Stubai

Schi de tură în Oetztal

Masivul Oetztal este locul unde se află al doilea cel mai înalt vârf din Austria (Wildspitze, 3.772m) și locul unde a fost găsită mumia Oetzi.

Aici există o mulțime de posibilități pentru schiul de tură, vârfuri peste 3.000m altitudine precum și circuitul masivului.

Austria. schi. Oetztal