Crai. Navigatie. atelier. banner

Rătăciți prin zăpadă și întuneric

Crai. Navigatie. atelier. banner

Rătăciți prin zăpadă și întuneric

Deplasarea pe munte în afara potecilor de drumeție amenajate, în teren necunoscut sau în condiții de vizibilitate scăzută (ceață, viscol, întuneric) este o abilitate esențială și elementară a celor care iubesc mersul în natură și urcă pe munte.

Trei zile pline au fost dedicate atelierului nostru de navigație montană, în care s-a lucrat intens cu harta, busola și planificarea traseelor de acasă.

Suplimentar, condițiile meteo au fost ”excelente” pentru exercițiile practice, adică a nins, a fost frig și a bătut vântul, simularea condițiilor reale fiind foarte bună.

După activitatea de teorie ce s-a făcut în Zărnești, la unul din vechii noștri parteneri – pensiunea Tinion, partea practică s-a desfășurat la poalele Craiului și în munții Perșani, folosind instrumentele și hărțile disponibile pentru această zonă.

Așa cum observă toți participanții la curs, la fiecare astfel de curs de pregătire, calitatea hărților montane de la noi lasă mult de dorit, din păcate, multe dintre ele nerespectând lucruri elementare precum scalarea standard internațională, de exemplu.

Dar hărțile mai puțin bune din România și de oriunde, înseamnă o mai bună pregătire a practicanților și exact pentru asta organizăm astfel de cursuri și ateliere montane deschise tuturor celor interesați.

Logo Rucksack School 2022

Știri similare