Bucegi. curs. alpinism. banner_1600x1000

Final de curs alpinism. Bucegi

Bucegi. curs. alpinism. banner_1600x1000

Final de curs alpinism. Bucegi

Săptămâna trecută am finalizat un nou curs de pregătire montană în alpinism, ce a avut loc în munții Bucegi pe durata a cinci zile.

„… mi s-a părut foarte profesionist, atât conținutul, cât și organizarea. Întâlnesc foarte rar în ziua de azi, lucruri făcute temeinic și cu seriozitate (indiferent de domeniu). Felicitări și mulțumesc încă o dată pentru tot!” (Oana B.)

Cursurile noastre au o tematică diversă și consistentă, la care se adaugă numeroase zile de exerciții în teren (și efort fizic!). Ele se bucură de mare succes în rândul românilor și al străinilor care ajung în țara noastră – Sofia (Mexic), în cazul de față.

Primele zile au fost dedicate noțiunilor introductive, de la utilizarea pioletului și a colțarilor, la termeni și grade de dificultate. Apoi am trecut la manevre de coardă, tehnici de coborâre, cățărare pe gheață și montarea șuruburilor de protecție. Nu în ultimul rând, am urcat/coborât pante de zăpadă cu diferite înclinații, legați și nelegați în coardă, pentru a se înțelege diversele abordări și riscuri specifice.

Partea practică a avut loc în abruptul estic al Bucegiului. În fiecare zi a fost completată de multă teorie, programul terminându-se – nu de puține ori, târziu în noapte. Pe lângă completarea temelor practice, am abordat și discutat subiecte ce țin de alpinismul de altitudine, mai ales că noi plecăm în America de Sud în vară și studii de caz ale accidentelor montane.

Cursul nostru de alpinism este unul complex și cele cinci zile sunt un minim necesar pentru a pune bazele alpinismului, la modul serios.

Despre pregătirea montană

În cadrul Școlii Rucksack organizăm diferite cursuri de pregătire montană la care se poate înscrie orice persoană dornică să învețe ”tainele” mersului pe munte, fie că este vorba de schi, alpinism, cățărare sau carpatism.

Și pentru că avem peste un sfert de secol de experiență în instruire montană, din acest an pornim și cursuri de formare profesională a viitorilor instructori români, noi generații de profesori care vor transmite mai departe pasiunea pentru munte!

Următoarele noastre cursuri vor avea loc în luna mai:

Logo Rucksack School 2022

Știri similare