Nepal. trekking. expeditie. banner

Din nou în Nepal la trekking

Nepal. trekking. expeditie. banner

Din nou în Nepal la trekking

La începutul lunii octombrie am plecat din nou în Himalaya, pentru aproape trei săptămâni, într-o tură superbă de trekking la altitudine (până la peste 5.600m alt.) dedicată celor care au dorit să descopere ce înseamnă Himalaya, altitudine și cultura nepaleză.

Am revenit în faimoasa vale Khumbu, aflată la nord est de capitala Kathmandu, dar de această dată am parcurs pasurile înalte din zonă, mai exact pasul Renjo La (5.345m) și Cho La (5.420m), atingând altitudinea maximă pe vf. Kala Pattar (5.644m).

Dacă în prima jumătate a turei noastre de trekking am fost prin locuri mai puțin populate, prin sate în afara fluxului turistic, o dată ajunși pe valea Khumbu și urcarea pe Kala Pattar ne-am scufundat în fluxul de turiști din întreaga lume.

Pe această vale merg toți cei care doresc să ajungă în tabăra de bază și să vadă faimosul Everest cu nu mai puțin faimoasele vârfuri din jur: Nup Tse (7.861m), Lho Tse (8.516m), Pumo Ri (7.161m), Ama Dablam (6.812m)…

Tot din această vale, ceva mai  jos, se desprind rutele spre popularul Island peak (Imja Tse pe numele local, 6.165m) și Ama Dablam, fiind una din cele mai dezvoltate turistic văii din Himalaya.

Echipa noastră compusă din șapte persoane (trei fete și patru băieți) a mers foarte bine, datorită bunei pregătiri fizice și psihice, toate obiectivele programate de acasă fiind atinse.

Ca de obicei, condițiile meteo au pus probleme pentru accesul aerian în Lukla, ceea ce a blocat multe expediții la poalele muntelui, în așteptare. Nu a fost cazul nostru care, cu ajutorul logistic important al partenerilor noștri de pe plan local, am reușit să ajungem chiar din prima zi (o parte din grup) și în dimineața imediat următoare (restul grupului).

Nepalul este o destinație de top în turismul mondial, cu privire la turismul montan activ. Nu este nici o supriză acest lucru, deoarece această mică țară asiatică, turtită între China (nord) și India (sud) găzduiește un imens lanț montan – Himalaya – și printre cele mai înalte vârfuri de pe glob.

Mulțumim tuturor participanților pentru extraordinarul comportament pe parcursul acestei expediții de trekking care nu a fost deloc ușoară, urcând de trei ori la peste 5.000m altitudine, în cifre fiind în felul următor:

Distanța: 140km

Diferența de nivel: +8.450m/-7.900m

Nepalul este o țară fascinantă și deja este în curs de pregătire o expediție similară de trekking pentru toamna viitoare!

Detalii despre expedițiile noastre pe website.

Logo Rucksack 110

Știri similare