Crai. Alpinism. banner

Evadare în Crai. Alpinism

Crai. Alpinism. banner

Evadare în Crai. Alpinism

Padina lui Călineț este un traseul clasic de alpinism iarna, în Piatra Craiului, valea fiind inclusiv coborâtă pe schiuri de către zărneșteanul Ciprian Lolu, acum câțiva ani.

Aici am avut o frumoasă tură cu ieșire în creasta principală, în vecinătatea vârfului dintre Țimbale, de unde am coborât apoi înapoi spre vest, pe valea Podurilor.

Spre deosebire de Padina lui Călineț, mai îngustă și umbroasă, partea superioară a văii Podurilor a fost lipsită de zăpadă, în bună parte. Am regăsit-o însă pe vâlcelul Caprelor, pe care am coborât în Brâul de Mijloc și înapoi la Plaiul Foii.

Fără dificultăți tehnice majore, întreaga tură este solicitantă fizic (+/- 1.350m diferență de nivel) și necesită bune cunoștințe în teren, pentru a găsi varianta potrivită pentru urcare/coborâre în siguranță.

Dificultate alpină: F+

Dificultate tehnică: 3+/4- UIAA, doar dacă săritorilor sunt descoperite parțial

Diferență de nivel: 1.350m din Plaiul Foii, +400m din șaua Scării de Fier

Sezonul de alpinism în România se apropie de final, o dată cu dispariția zăpezii. Dar pentru noi va continua, în lunile iunie – iulie având programate două expediții în munții mari, de trekking în Cordillera Huayhuash (non tehnică) și de alpinism în Cordillera Blanca (+6.000m alt.)

Mai multe despre turele și expedițiile noastre pe website.

Logo Rucksack 110

Știri similare