Expediţii de trekking

Marii munţi ai lumii sunt astăzi accesibili şi românilor.

Carpaţii noştri sunt frumoşi. Munţii din Europa sunt extraordinari. Dar marile lanţuri montane de pe glob sunt fascinante, prin tot ceea ce au şi au atras în jurul lor: vârfuri, gheţari, oameni, civilizaţii, cultură, istorie…

Astăzi, majoritatea zonelor montane din Europa au cunoscut o puternică dezvoltare turistică, care a stimulat apariţia unei infrastructuri specifice (căi de transport, cazare, servicii diverse).

Dar acest lucru nu mai este valabil în afara continentului, în munţii mai înalţi aflaţi întâmplător în ţări mai sărace precum Peru, Georgia sau Nepal.

Deşi există o minimă infrastructură turistică în Caucaz, Cordillera sau Himalaya, aceasta este foarte departe de ceea ce există în Europa. Spiritul „expediţionar” încă mai poate fi trăit din plin în aceşti munţi, chiar şi la nivel de “trekking”.

Datorită experienţei pe care am acumulat-o în ani şi a partenerilor cu care colaborăm pe plan local, din 2008 organizăm în deplină siguranţă, expediţii alpine în munţii din afara Europei.

Vă propunem expediţii de trekking cu durata 10 zile – 2 săptămâni în:

– Cordillera Blanca (Peru), circuite clasice, inclusiv urcare pe gheţar, la peste 5.000m altitudine;

– Cordillera Huay Huash (Peru), locul unde s-au desfăşurat tragicele evenimente din faimoasa carte “Touching the Void” a lui Joe Simpson;

– Caucazul sudic (Georgia), un lanţ montan aproape de România dar cu toate acestea, cu vârfuri, istorie şi cultură cu totul şi cu totul aparte.