Cățărare. Bucegi. Padina. banner

Articol despre ”dependența de munte”

Cățărare. Bucegi. Padina. banner

Articol despre ”dependența de munte”

Marian Anghel Home”Nu tot ceea ce îi pasionează pe oameni și practică foarte des este o dependență. Cu toate acestea, atât contextul individual, cât și cel sociale pot duce la dependențe de modele comportamentale… 

Se presupune că dependențele comportamentale – care nu implică o substanță, se bazează pe un amestec complex de cauze.

Faptul că poți simți plăcere și în ceva ce este în mod evident neplăcut, nu este o contradicție neapărat. De exemplu, atunci când te cațări pe un traseu ceva mai friabil, mergi prin viscol sau frig, dormi în cort pe zăpadă, confrunți problemele de altitudine…”

”Dependența de munte” este un nou articol excelent scris de Marian Anghel pe blogul personal.

 

Configurat în două părți – prima parte publicată acum, articolul vorbește despre un aspect discutat tot mai mult în alte țări.  Adicția către sport/munte/risc… și ce anume face ca pasiunea de munte să se transforme în dependență?

”Pe munte, toată lumea pare că se caute pe sine, caută libertatea, fericirea, uneori chiar și cel mai bun drum în viață. Poate această căutare să devină o dependență? Dacă da, ce formă ar lua aceasta?

Este justificat să numim ”dependență” ceea ce te împinge la munte? Este alpinismul, mersul pe munte și sportul, în general, ca un „drog”?”

Pe același blog se pot citi și alte articole pe teme similare precum ”Frica pe munte” sau Teoria riscului în alpinism.

Logo Rucksack 110

 

Știri similare