Cursuri de căţărare în România

Macin. Curs catarare

În cadrul Rucksack organizăm anual mai multe cursuri şi ateliere de învăţare a diferitelor tehnici de căţărare pe stâncă.

Nivelul 1: Iniţiere în căţărare pe stâncă

Nivelul 2: Perfecţionare în căţărare pe stâncă

Cursurile de pregătire (inițiere și perfecționare)

Sunt cursuri care se desfăşoară pe durata a cinci zile (miercuri dimineaţă – duminică după amiaza), în care participanți se iniţiază sau își perfecționează practica şi teoria căţărării pe stâncă.

Cazarea se face la corturi sau la pensiune, în funcție de locație, pentru a fi cât mai aproape de baza pereţilor de stâncă.

Fiind cinci zile consecutive, există suficient de mult timp la dispoziţia cursanţilor pentru învăţarea şi repetarea exerciţiilor noi precum şi pentru sedimentarea informaţiilor.

Cursurile cuprind două tipuri de aplicaţii:

 – practice, minim 8 ore zilnic;

- teoretice, minim 4 ore zilnic;

Deoarece în cadrul unui curs de nivelul 1 se învață doar alfabetul căţărării pe stâncă, după finalizarea lui există posibilitatea ca cei interesaţi să-şi pună în practică cele învăţate, în cadrul unor ture de căţărare în Carpați sau în alte zone faimoase precum Meteora, Wilder Kaiser sau Tatra Înaltă.

ÎNSCRIEREA

La aceste cursuri se poate înscrie și participa orice pasionat al muntelui, indiferent de localitatea unde se află, experiență, echipament și coechipier.

Deși toate cursurile sunt în limba română, de-a lungul anilor au fost situaţii în care partea teoretică a fost dublată în limba engleză.

În funcție de experiența auto-evaluată, vă puteți înscrie la unul din cele două cursuri organizate de noi:

Nivelul 1: Iniţiere în căţărare pe stâncă

Nivelul 2: Perfecţionare în căţărare pe stâncă

În cadrul cursurilor organizate de noi, în afară de instruirea efectivă se asigură gratuit, dacă este nevoie, echipament tehnic individual necesar exerciţiilor practice: casca, ham, colțari, piolet, carabiniere, corzi, dispozitiv de rapel, kit-ul de avalanşă;

Pentru a participa la una din activităţile noastre, sunt necesari următorii paşi:

1. lecturarea Regulamentului de participare;

2. completarea formularului de inscriere;

3. achitarea avansului din costul stagiului sau al atelierului într-un cont bancar

4. Completarea fișei de instruire SSM, care se face în prima zi a stagiului;

De îndată ce formularul de înscriere ajunge la noi, vă vom contacta pe email sau la telefon, pentru a stabili detaliile.

Dacă nu v-am contactat în următoarele trei zile, din momentul completării formularului, este posibil ca acesta să nu fi ajuns la noi. În aceste condiţii, vă rugăm să ne contactaţi d-voastră pe email sau telefonic.

Vă rugăm să NU FACEŢI NICI O PLATĂ înainte de a intra în legătură cu noi, pe email sau telefonic.