Cățărare. Postăvaru. banner

Din nou în Postăvaru. Cățărare

Cățărare. Postăvaru. banner

Din nou în Postăvaru. Cățărare

Printre valurile de ploi care s-au revărsat în România, în această perioadă, am reușit să avem o zi frumoasă în peretele Animalelor din versantul sudic al masivului Postăvaru.

De această dată, am revenit pe un clasic din perete alături de Bogdan, cu care am intrat și în Lup și Miel, cu câteva săptămâni în urmă.

Fiind cu expunere sudică, toate traseele din acești pereți sunt plăcute mai ales primăvara și toamna. O dată cu instalarea verii însă, pereții devin adevărate ”cuptoare”, unde nu știi cum să fugi la umbră mai repede! De altfel, cu un an în urmă, a fost necesară intervenția și scoaterea din perete a unei echipe epuizate de căldură.

Din fericire însă, în zona Brașov există mulți alți pereți de cățărare cu expunerea potrivită, unde cei care vor să se bucure de munte, răcoare și cățărare, o pot face liniștit.

Logo Rucksack 110

În perioada imediat următoare, vom fi plecați în dubla expediție din America de Sud – Peru, trekking în masivul Cordillera Huayhuash și mai apoi alpinism, o ascensiune fulger în masivul Cordillera Blanca, la +6.000m altitudine.

Mai spre finalul verii și în toamnă, vom organiza mai multe ture frumoase de cățărare, în Piatra Craiului, Făgăraș și Bucegi – Coștila. Pe plan internațional, va fi în octombrie o săptămână de cățărare în nordul Greciei – Meteora, urmată de o tură de trekking pe vârful Mytikas, din masivul Olimp.

Iar cei care vor să se inițieze în cățărare pe stâncă alături de Școala Rucksack, îi așteptăm la cursul de inițiere în zona Brașovului ce va avea loc la jumătatea lunii septembrie. În acest moment, mai există câteva locuri disponibile.

 

Știri similare