Cățărare. Bulgaria. Vratsa_banner

Cățărare în Vratsa. Bulgaria

Cățărare. Bulgaria. Vratsa_banner

Cățărare în Vratsa. Bulgaria

La finalul lunii septembrie 2023 am ajuns din nou în Vratsa (Bulgaria), ca alternativă excelentă pentru Meteora (Grecia) unde nu am mai putut ajunge datorită furtunii ce a distrus infrastructura locală.

Vratsa este cea mai mare zonă de cățărare pe stâncă din Bulgaria, cu trasee până la 6 și 8 lungimi de coardă.

Pereții de calcar sunt situați la vest de orașul cu același nume, aflat la câteva minute distanță și unde ne-am cazat, pe partea nordică a muntelui Vratsa, ce este parte a lanțului balcanic.

De-a lungul zilelor am parcurs mai multe trasee de față, pe muchii, fisuri și hornuri în diferiți pereți precum Reznyovete, Bezengi și Bezengi Slab, Urvich și Zabat.

Am urcat trasee frumoase, de dificultăți variate între 4-7 UIAA și în funcție de starea grupului, am parcurs trasee de mai multe lungimi de coardă precum ”Al VIII-lea Congres” sau ”Kucheshkia Zab” ori mai scurte, în faleza Bezengi de lângă șosea și lângă peretele Meduza.

Vremea a fost extraordinară iar echipa compactă și dornică de cățărare, confortul oferit de accesul foarte rapid și cazarea bună dovedindu-se esențiale!

Toată lumea s-a declarat încântată de zonă și în mod cert vom reveni aici, pentru ture de cățărare și cursuri, gama largă de trasee echipate cu ancore și clasice, pe pitoane și mobile fiind excelentă!

Suplimentar, pentru zona Vratsa există o carte – ghid minunată, bilingvă (bulgară/engleză, în traducerea unui bun prieten Marin Zagorchiev) care este de mare ajutor pentru înțelegerea zonei.

Mai multe despre turele noastre găsiți pe website.

Logo Rucksack 110

Știri similare