Portugalia. Pico. Azore. banner

Bilanț activitate 2023. Proiecte 2024

Portugalia. Pico. Azore. banner

Bilanț activitate 2023. Proiecte 2024

Anul 2023 s-a încheiat și o dată cu acesta, am depășit borna simbolică a 25 de ani de activitate de instruire în domeniul montan. O experiență greu de obținut și de echivalat în țara noastră, în acest moment, pe care am obținut-o cu ajutorul vostru, al celor care ați apelat la serviciile noastre în toți acești ani.

Pentru noi, anul 2023 a fost extraordinar, cu o mulțime de activități pe munte, pe apă și în domeniul educațional, atât în România cât și la nivel internațional, ce au implicat mii de oameni – dacă discutăm doar despre circuitul festivalului românesc al filmelor Banff World Tour, de exemplu.

Dacă ne aducem aminte, iarna 2022/2023 a început fără zăpadă până la mijlocul lui ianuarie 2023.

În lipsa zăpezii, am început anul trecut cu ture de alpinism în România ce au inclus, printre altele:

Am continuat apoi în vara 2023 cu o minunată expediție de alpinism la aproape 5.000m altitudine în Caucazul Central, urcând pe muchia sud vestică a vârfului Tetnuldi (4.858m), ca pregătire pentru alpinism la +6.000m altitudine în sezonul acesta!

Programul nostru de schi a început la finalul lui ianuarie, datorită lipsei zăpezii, dar apoi am realizat ture frumoase în România și extern:

O dată cu venirea sezonului cald, am schimbat schiurile cu espadrilele, iar văile de abrupt cu pereții de stâncă.

Nu am uitat de turele și cursurile de carpatism sau atelierele de navigație montană, pe care le-am organizat în Piatra Craiului și Bucegi și unde le vom organiza și în 2024, zone clasice pentru acest tip de activitate.

În ceea ce privește drumeția montană și alte activități în natură precum caiac sau în familie, am organizat câteva ture și expediții minunate:

Nu în ultimul rând, am fost implicați în organizarea minunatului circuit românesc al filmelor Banff World Tour, eveniment pe care-l organizează Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) cu sprijinul nostru din 2018!

Și dacă am adus aminte de evenimente internaționale, suntem mândri să amintim și faptul că Marian Anghel a fost reales vicepreședinte al Union of International Mountain Leaders Associations (UIMLA), la congresul internațional ce a avut loc în Germania, în noiembrie 2023.

În anul 2023 am făcut un cerc complet alături de voi toți, cei care aveți încredere în calitatea serviciilor noastre și de ani de zile apelați la noi pentru aventuri montane.

Vă mulțumesc tuturor pentru momentele minunate petrecute împreună pe munte, pe apă și peste tot!

La mulți ani și să ne vedem cu bine în 2024!

Marian ANGHEL

 

Cățărare. Vârghiș

Știri similare