Alpinism în afara României

Alpii francezi

Oferta noastră pentru ture de alpinism în munții din afara României este diversă și pentru toate nivelele de dificultate. Și pentru a ne asigura că lucrurile se desfășoară cum trebuie, lucrăm în organizarea turelor alături de partenerii noștri locali.

Obiectivele alese de noi sunt frumoase și chiar superbe, dar cel mai adesea prea puțin cunoscute și populare în România, ceea ce le dă un plus de savoare.

Acest lucru se reflectă într-un oarecare grad mai ridicat de ”aventură” și în același timp, prin intrarea în contact cu civilizații și comunități reale, mai puțin turistice, cu toate avantajele și dezavantajele ce decurg din asta. Așa cum este cazul văii Svaneti din Caucaz sau a văii Paron din Cordillera Blanca, locuri în care am fost și în care vom mai merge cu grupuri de români.

Aceeași regulă a obiectivelor frumoase dar mai puțin cunoscute în România, o aplicăm și în cazul munților din Europa.

UNDE MERGEM

În Europa:

- munții Caucazul Central (Georgia)

- munții Alpii Estici (Austria – Germania)

- munții Tatra Înaltă (Slovacia);

- Alpii Scandinavici (Norvegia/Suedia)

În afara Europei:

- munții Cordillera Blanca (Peru)

- munții Tian Shan (Kîrgîstan)

CONDIȚII GENERALE ÎN EUROPA

Alpinism. Alpi. Austria

Durata unei ture: 7 zile;

Echipa: între 1-4 persoane/ghid, în funcţie de dificultatea traseelor;

Nivel necesar: aceste ture externe se adresează alpiniştilor care au cunoştinţele minime de bază (cursul integral de alpinism) şi cu alte câteva trasee de alpinism F/PD parcurse în Carpaţii româneşti;

Cazarea: acolo unde este posibil, se stă la cabanele montane.

Bivuacul este exclus, cu excepţia expedițiilor în locuri izolate precum Caucaz, Tian Shan sau Alpii Scandinavi;

Costul: variază în funcţie de obiectivele propuse şi nr. de participanţi;

CONDIȚII GENERALE ÎN EXPEDIȚIILE DIN AFARA EUROPEI

Durata: între 14 – 30 zile;

Echipa: 1-4 persoane/ghid, în funcţie de dificultatea traseelor;

Nivel necesar: aceste ture se adresează alpiniştilor care au minimă experiență pe trasee de alpinism la peste 3.000m altitudine în Europa şi au parcurs alături de noi mai multe trasee de alpinism F/PD în Carpaţii româneşti;

Cazarea: la hotel și pensiuni, când suntem la poalele muntelui.

La cort în tabere de bază și tabere intermediare, când suntem pe munte.

Costul: variază în funcţie de obiectivele propuse şi nr. de participanţi;

 

Alpii estici. Wetterstein

Organizăm ture și expediții externe din 2002!

De-a lungul anilor, numeroşi alpinişti români au visat la parcurgerea faimoaselor trasee de alpinism din munţii Europei, mai grele sau mai uşoare. Astăzi, acestea sunt accesibile, oricine putând ajunge în Alpi relativ uşor.

Dar cunoştinţele şi experienţa absolut necesare pentru a urca în siguranţă, trasee de alpinism de sute şi chiar mii de metri, de a depăşi gheţari complexi şi expuşi, nu sunt lucruri la fel de uşor accesibile.

Exact aceste lucruri sunt oferite de ghizii montani Rucksack: cunoştinţele şi experienţa acumulată de-a lungul anilor.

Ne putem lăuda cu o rată crescută de succes în atingerea obiectivelor propuse, lucru datorat atât experienței noastre, cât şi unei bune strategii în pregătirea şi planificarea ieşirilor internaţionale.

Turele internaţionale organizate de Rucksack sunt ture de alpinism în care nu există o relație ghid – client, ci o relație de prietenie și camaraderie, așa cum trebuie să fie atunci când doi sau mai mulți oameni se leagă împreună cu o coardă.

Această relație se construiește în timp, în ture mai ușoare și mai scurte ca durată. De aceea, recomandăm tuturor celor care doresc să meargă împreună cu Rucksack pe vârfuri din afara țării, să ia în calcul realizarea în prealabil, a câtorva ture de alpinism în România cu noi.

Cu cât ne cunoaștem mai bine, cu atât cresc șansele de succes!