Munții
Anzii peruani
Zona
Cordillera Blanca
Obiectiv
Ascensiune la +6.000m alt
Dificultate
mică/medie
Obiectivul expediției noastre din acest an în Peru este depășirea barierei de 6.000m altitudine, respectiv urcarea a două vârfuri frumoase din masivul Cordillera Blanca:
În expedițiile precedente în zonă, am urcat vârfuri precum Artesonraju (6.025m) – un vârf frumos și puțin vizitat dinspre valea Paron, Churup (5.495m) pe tehnica față sudică vizibilă din Huraz sau Chopicalqui (6.354m), aflat imediat în spatele vârfului dublu Huascaran – cel mai înalt din țară, precum și alte vârfuri de aclimatizare mai simple precum Pisco sau Vallunaraju.
Expediția de alpinism din iulie este în continuarea expediției de trekking pe care o organizăm în Cordillera Huayhuash la finalul lui iunie 2024, pe parcursul căruia vom atinge 5.000m altitudine.
Cei care participă la expediția de trekking vor fi perfect aclimatizați, după două săptămâni petrecute la aprox. 4.500m altitudine. Ca urmare, ascensiunea la +6.000m va putea fi făcută ulterior relativ rapid și cursiv, fără pauză de aclimatizare.
Ishinca, primul vârf din program este un vârf de alpinism clasic, fără pasaje tehnice dificile, care ne duce dincolo de 5.500m altitudine, ”ne încălzește” și ne reamintește tehnicile de ghețar la mare altitudine.
Tocllaraju este vârful care domină maiestuos fundul văii Ishinca, fiind situat între vârfurile Ishinca (est), Urus (sud) și Palcaraju (nord est).
Celebru datorită frumuseții sale, acest munte înzăpezit este încoronat în vârf de o ciupercă de gheață gigantică, la baza căruia vor fi și problemele tehnice peste care va trebui să trecem, în timpul ascensiunii spre vârf.
Numele Tocllaraju sau „trampa-nevado” în limba quechua înseamnă „muntele capcană” adică muntele de zăpadă ”care prinde”, hipnotizează datorită frumuseții sale deosebite.
Ascensiunea celor două vârfuri se face cu plecare din aceeași tabără de bază (4.400m), pentru Tocllaraju fiind necesară o tabără intermediară superioară (high camp), pe morena ghețarului, la aprox. 5.000m.
Din Huaraz și până în tabăra de bază Ishinca este nevoie de o singură zi, cu mașina apoi în urcare pe jos, pe valea numită local ”quebrada” Ishinca.
Bagajele până în tabăra de bază vor fi transportate cu animale de povară, iar mai sus de porteri (”portadores” pe plan local).
Cazarea și masa
În zona urbană (Lima, Huaraz), cazarea se va face la hoteluri locale numite ”hostal”, în camere duble. Există și posibilitatea de cazare în regim single, cu plata tarifului extra.
Pe munte, cazarea va fi la corturi atât în tabăra de bază Ishinca precum și în tabăra avansată Tocllaraju. Vom utiliza corturile noastre de expediție, în mod ideal, dar există și posibilitatea închirierii lor pe plan local.
Toate mesele pe munte se vor pregăti individual, la cort, ceea ce presupune:
Condiții de participare
În această expediție pot participa persoanele pregătite fizic și psihic, care doresc să urce la altitudine mare (peste 6.000m) și de asemenea, să descopere cultura andină precum și faimoșii munți din America de Sud.
Ascensiunea vârfurilor este făcută rapid, ca urmare a programului de aclimatizare din Cordillera Huayhuash, în cadrul expediției de trekking.
Asigurarea medicală pentru alpinism la +6.000m este necesară și obligatorie pentru această expediție în Peru și dacă este nevoie, vă putem ajuta în acest sens.
Pentru informații suplimentare și detalii despre această expediție, vă rugăm să ne contactați.
Tarif: 1.650euro/persoană
Pentru rezervarea locului, se achită un avans de 650euro/pers. prin virament bancar.
Acest tarif este valabil doar pentru persoanele care participă și la expediția de trekking – aclimatizare în Cordillera Huayhuash.
În cazul persoanelor care doresc să participe la această expediție, sugerăm înscrierea în program cât mai rapid posibil, pentru achiziționarea biletelor de avion la un preț mai bun.
Termen de înscriere: 1 februarie 2024
Cazarea (toate nopțile la hotel)
Masa
Transportul (tot transportul terestru)
Taxe
Servicii
NU SUNT INCLUSE
Taxe suplimentare (dacă sunt solicitări în mod specific)
Programul expediției este gândit ca o continuare a programului de trekking în Cordillera Huayhuash.
Deoarece în timpul expediției de trekking se va urca la 5.000m altitudine și în general, drumeția se va desfășura la peste 4.000m altitudine, persoanele care participă la cele două expediții nu mai au nevoie de aclimatizare.
Ziua 1 (joi, 4 iulie). Odihnă și relaxare
Este o zi dedicată relaxării și odihnei, după ce am terminat programul de aclimatizare în Huayhuash.
Practic, după micul dejun la hostal, ziua va fi dedicată explorării Huarazului, cumpărăturilor și descoperirii restaurantelor locale.
După amiază vom pregăti bagajele pentru plecarea pe munte.
Cina va fi luată în oraș și cazarea la hostal.
Ziua 3 (vineri, 5 iulie). Deplasarea spre tabăra de bază
Plecăm cu mașina din Huaraz (aprox. 1h), până în Collon sau Pashpa (aprox. 3.600m alt.).
Aici ne întâlnim cu conducătorul de catâri (burros) care ne va ajuta cu transportul bagajelor până în tabăra de bază Ishinca (4.400m).
Vor fi aprox. 15km de mers, 3-5h de mers.
Montăm corturile în tabăra de bază și odihnă.
În vecinătatea taberei se află și una din puținele cabane de munte din Peru, unde se poate lua cina (cost extra).
Fiind o atracție pentru mulți alpiniști în căutare de confort, de multe ori cabana este destul de aglomerată și zgomotoasă.
Ziua 4 (sâmbătă, 6 iulie). Ascensiunea vf. Ishinca (5.530m)
Plecăm la prima oră dimineața, pentru a evita soarele și căldura din timpul zilei.
Din tabăra de bază avem aprox. 1.130m de urcat, inițial pe iarbă și stâncă.
La baza ghețarului ne echipăm cu materialul tehnic, ne legăm în coardă și continuăm pe ghețar. Vom întâlni câteva crevase mari.
După aprox. 500m diferență de nivel, ajungem sub piramida finală a vârfului, pe care-l vom urca de-a lungul muchii destul de late, dar cu cornișe.
Retragerea se face pe același traseu.
Durata: aprox. 6h
Cazarea la corturi, în tabăra de bază, unde ajungem până în prânz sau după amiazadevreme, în funcție de viteza de mers.
Ziua 5 (duminică, 7 iulie). Urcare în tabăra avansată din Tocllaraju
După micul dejun la cort, strângem bagajele și cu ajutorul porterilor pentru transport, pornim de-a lungul văii, în sus, spre tabăra de pe morena vârfului Tocllaraju.
Aceasta se află pe morena de la baza ghețarului (aprox. 5.000m alt).
Durata: aprox. 4h
După montarea corturilor, relaxare și pregătirea pentru ascensiunea de a doua zi.
Ziua 6 (luni, 8 iulie). Ascensiunea vf. Tocllaraju (6.034m)
Spre vârf se pleacă dimineața foarte devreme (ora 01.00/02.00), ceea ce înseamnă că va fi frig, până când va ieși soarele după linia de orizont.
Din tabără urcăm spre nord, ocolind crevasele de pe ghețar. Obstacolul cheie este marea rimaye de la baza peretelui final de zăpadă/gheață. Aici se ajunge după aprox. 2.5h de la plecare.
Uneori, când crevasa este foarte deschisă, rimaya este dificil de depășit.
Deasupra acestui punct urmează aprox. două lungimi (50/55 grade apoi 45/50 grade), pasul cheie al traseului, pentru a ajunge la un prim vârf fals pe creasta principală, vârful principal fiind în spatele lui.
Retragerea se face pe același traseu, cu coborârea în rapel a porțiunilor mai abrupte.
În funcție de ora la care ajungem înapoi în tabăra 1, putem continua coborârea spre tabăra de bază.
Ziua 7 (marți, 9 iulie). Întoarcerea în Huaraz
Indiferent dacă în ziua precedentă dormim în tabăra 1 sau în tabăra de bază, astăzi ne vom retragere cu totul din munte, înapoi spre Collon/Pashpa.
De aici vom lua mașina înapoi în Huaraz (1h).
Cazarea la hostal și cina în oraș.
Ziua 8 (miercuri, 10 iulie). Ultima zi în Huaraz (zi de rezervă pe munte)
Dacă totul decurge conform planului, ziua de astăzi este dedicată odihnei și restaurantelor din Huaraz, fiind ultima zi pe care o petrecem la poalele Anzilor.
Dacă apar probleme în cursul ascensiunii noastre, aceasta este ziua noastră de rezervă, care ne permite să urcăm vârful o zi mai târziu decât inițial. Și în această situație, vom reveni în oraș în această după amiază.
Cazarea la hostal și cina în oraș.
Ziua 9 (joi, 11 iulie). Transfer autocar Huaraz – Lima
După micul dejun la hostal, se pleacă cu autobuzul spre Lima, traseul de la sosire în sens invers.
De la autogara din Lima se merge cu taxiul spre hotelul unde va fi cazarea.
Vizitarea centrului turistic al Limei.
Cazarea la hotel
Ziua 10 (vineri, 12 iulie). Plecarea cu avionul spre Europa
După micul dejun la hostal, vor exista câteva ore la dispoziție pentru vizitarea zonei turistice a Limei, înainte de plecarea spre aeroport.
La întoarcere, se vor pierde 7 ore datorită fusului orar, adică se ajunge în Europa duminică.
Aici se află lista de îmbrăcăminte și echipamentul de bază pe care le sugerăm pentru această expediție.
În Huaraz sunt multe magazine de outdoor pentru orice articole de ultim moment dar în general, prețurile sunt mai mari și oferta este mai limitată decât în Europa.
Pentru transport și marșul de apropiere
Echipamentul de alpinism
Pentru camping
Accesorii mâncare/hidratare
Mâncare pentru micul dejun
Mâncare pentru prânz
Mâncare pentru cină
Se pot adăuga, suplimentar, fructe și legume achiziționate pe plan local
Haine și încălțăminte
Pentru cap
Pentru mâini
Pentru picioare
Pentru corp
Art. 1
Prin „client” se înțelege orice persoană adultă sau minoră care solicită direct sau prin reprezentant legal, servicii de asistenţă turistică pe munte sau participă la o activitate de pregătire montană, indiferent de tipul de activitate şi de durată.
Art. 2
Prin „ghid” se înţelege orice persoană calificată și recunoscută de statul român sau internațional (ghid montan, lider montan, instructor de alpinism/escaladă) sau în curs de calificare (ghid aspirant/instructor aspirant) care prestează servicii de asistenţă turistică. Vezi echipa Rucksack.
Art. 3
Prin “expediție” se înţelege o ascensiune pe munte în afara României, cu o durată mai mare de o săptămână, cu scopul de a parcurge un anumit traseu sau trasee.
Art. 4
Expedițiile desfășurate sub numele comercial ”Rucksack Mountain Guides” sunt organizate de către AECO – Asociația de Educație și Cultură Outdoor în cadrul programului de promovare a mersului în natură și ecoturism, se adresează tuturor persoanelor care doresc să meargă pe munte în siguranţă, în grup organizat.
Coordonatorul acestora este Marian Anghel, ghid montan autorizat de stat, membru al Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), International Mountain Leader și Schi und Hochtouren Uebungsleiter austriac.
Art. 5
Alpinismul și activitățile montane, în general, care includ drumeția montană, cățărarea pe stâncă, schiul pe pârtie și în afara pârtiei, sunt activități cu un grad ridicat de risc de accidentare și chiar deces, în ciuda tuturor măsurilor de siguranță luate de organizatori.
Participanții la aceste activități trebuie să își asume răspunderea pentru riscurile inerente specifice, care nu pot fi acoperite de către organizatori.
Art. 6
Nr. minim de persoane pentru ca un curs să fie organizat este de 3. Nr. maxim de participanţi acceptaţi într-un curs variază în funcţie de raportul ghid/cursanţi şi tipul de activitate.
Începând din 15 mai 2020, toate activitățile noastre se desfășoară în acord cu regulile COVID 19.
Art. 7
În cazul în care nu se adună numărul minim de participanţi la curs, organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula desfăşurarea lui, cu restituirea integrală a sumei bani plătite.
Art.8
Toţi participanţii la cursurile de pregătire montană trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani împliniţi, la data inscrierii.
Art. 9
Un minor poate participa la un curs de pregătire montană, numai cu acordul scris al unui părinte sau a tutorelui legal.
Art. 10
Pentru înscriere şi rezervarea locului la un curs, toate persoanele trebuie:
1. să completeze un formular tip pentru înscriere;
2. să achite un avans din contravaloarea cursului pentru rezervarea locului;
Art.11
Avansul achitat pentru rezervarea unui loc la unul din cursurile organizate de noi, nu se restituie și nu este transferabil la alt curs, în cazul în care nu se mai poate participa la cursul la care s-a făcut rezervarea.
Art.12
Toţi cei care s-au înscris la unul din stagiile integrale de cinci zile, trebuie să prezinte în prima zi a stagiului:
Obligatoriu:
1. actul de identitate;
2. acordul unui parinte (pentru minori);
Optional:
– poliţă de asigurare pentru accidente în alpinism, care sa acopere perioada stagiului;
Art.13
La cursurile Rucksack nu pot participa decât cei care au achitat integral contravaloarea lui şi care au îndeplinit condiţiile de participare.
Art. 14
În cazul în care o persoana nu îndeplineşte condiţiile de participare, poate fi exclusă din cadrul cursului, fără restituirea avansului plătit.
Art.15
Dacă vremea se anunţă nefavorabilă, perioada de desfăşurare a cursului se poate modifica, de comun acord cu persoanele înscrise.
Art. 16
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula cursul programat, indiferent de motiv. În aceste conditii, întreaga suma plătită deja de cursanţi, va fi returnată.
Art. 17
Dacă o persoană deja înscrisă la unul din cursuri îşi anulează participarea, indiferent de motiv, avansul achitat la înscriere nu va fi restituit.
Art. 18
Pe parcursul cursului, participanţii sunt obligaţi să dea ascultare ghidului sau instructorului care se ocupă de grupa respectivă şi/sau coordonatorului stagiului.
Art. 19
Pe tot parcursul cursului, băuturile alcoolice nu sunt acceptate.
Art. 20
Toată activitatea desfăşurată pe parcursul cursului, va fi în armonie cu natura şi cu regulamentele din zonă.
Art. 21
Programul activităţilor în cadrul stagiilor integrale de cinci zile este, în general, următorul:
1. dimineaţa/prânz: activitati practice în teren;
2. după amiaza/seara: activităţi teoretice.
Art. 22
Excludem asumarea oricărei responsabilităţi privind pierderea, distrugerea proprietăţii, pagube materiale sau răniri personale (inclusiv decesul), pe care le poate suferi clientul, ca rezultat al:
– nepregătirii sale fizice;
– forţelor naturii;
– consumului de băuturi alcoolice;
– defecţiunilor de fabrică ale echipamentului folosit;
– accesului limitat la serviciul medical;
Art. 23
Cursantul va fi direct responsabil de plata bunurilor distruse, folosite pe parcursului cursului.
Art. 24
La începutul cursului, toți cursantii vor semna o „Declaratie de asumare a raspunderii”. In caz contrar, nu vor avea voie sa participe la curs, situaţie în care întreaga sumă plătită deja, va fi restituită.
Art. 25
Prin înscrierea la curs, stagiarii ne vor oferi implicit permisiunea de a folosi fotografiile şi imaginile video realizate in timpul cursului, în scopuri de promovare şi reclama ulterioară, fără remunerare.
Art.26
Toţi cursanţii care au participat la un curs vor primi, la cerere, o diplomă care va atesta acest lucru.
Art. 27
Încălcarea unui articol din prezentul regulament, poate duce la excluderea din cadrul cursului, fără restituirea taxei de participare.
Art. 28
Înscrierea si rezervarea de locuri la cursurile ”Rucksack Mountain Guides” presupune acordul cu acest Regulament.
Obiectivul expediției noastre din acest an în Peru este depășirea barierei de 6.000m altitudine, respectiv urcarea a două vârfuri frumoase din masivul Cordillera Blanca:
În expedițiile precedente în zonă, am urcat vârfuri precum Artesonraju (6.025m) – un vârf frumos și puțin vizitat dinspre valea Paron, Churup (5.495m) pe tehnica față sudică vizibilă din Huraz sau Chopicalqui (6.354m), aflat imediat în spatele vârfului dublu Huascaran – cel mai înalt din țară, precum și alte vârfuri de aclimatizare mai simple precum Pisco sau Vallunaraju.
Expediția de alpinism din iulie este în continuarea expediției de trekking pe care o organizăm în Cordillera Huayhuash la finalul lui iunie 2024, pe parcursul căruia vom atinge 5.000m altitudine.
Cei care participă la expediția de trekking vor fi perfect aclimatizați, după două săptămâni petrecute la aprox. 4.500m altitudine. Ca urmare, ascensiunea la +6.000m va putea fi făcută ulterior relativ rapid și cursiv, fără pauză de aclimatizare.
Ishinca, primul vârf din program este un vârf de alpinism clasic, fără pasaje tehnice dificile, care ne duce dincolo de 5.500m altitudine, ”ne încălzește” și ne reamintește tehnicile de ghețar la mare altitudine.
Tocllaraju este vârful care domină maiestuos fundul văii Ishinca, fiind situat între vârfurile Ishinca (est), Urus (sud) și Palcaraju (nord est).
Celebru datorită frumuseții sale, acest munte înzăpezit este încoronat în vârf de o ciupercă de gheață gigantică, la baza căruia vor fi și problemele tehnice peste care va trebui să trecem, în timpul ascensiunii spre vârf.
Numele Tocllaraju sau „trampa-nevado” în limba quechua înseamnă „muntele capcană” adică muntele de zăpadă ”care prinde”, hipnotizează datorită frumuseții sale deosebite.
Ascensiunea celor două vârfuri se face cu plecare din aceeași tabără de bază (4.400m), pentru Tocllaraju fiind necesară o tabără intermediară superioară (high camp), pe morena ghețarului, la aprox. 5.000m.
Din Huaraz și până în tabăra de bază Ishinca este nevoie de o singură zi, cu mașina apoi în urcare pe jos, pe valea numită local ”quebrada” Ishinca.
Bagajele până în tabăra de bază vor fi transportate cu animale de povară, iar mai sus de porteri (”portadores” pe plan local).
Cazarea și masa
În zona urbană (Lima, Huaraz), cazarea se va face la hoteluri locale numite ”hostal”, în camere duble. Există și posibilitatea de cazare în regim single, cu plata tarifului extra.
Pe munte, cazarea va fi la corturi atât în tabăra de bază Ishinca precum și în tabăra avansată Tocllaraju. Vom utiliza corturile noastre de expediție, în mod ideal, dar există și posibilitatea închirierii lor pe plan local.
Toate mesele pe munte se vor pregăti individual, la cort, ceea ce presupune:
Condiții de participare
În această expediție pot participa persoanele pregătite fizic și psihic, care doresc să urce la altitudine mare (peste 6.000m) și de asemenea, să descopere cultura andină precum și faimoșii munți din America de Sud.
Ascensiunea vârfurilor este făcută rapid, ca urmare a programului de aclimatizare din Cordillera Huayhuash, în cadrul expediției de trekking.
Asigurarea medicală pentru alpinism la +6.000m este necesară și obligatorie pentru această expediție în Peru și dacă este nevoie, vă putem ajuta în acest sens.
Pentru informații suplimentare și detalii despre această expediție, vă rugăm să ne contactați.
Tarif: 1.650euro/persoană
Pentru rezervarea locului, se achită un avans de 650euro/pers. prin virament bancar.
Acest tarif este valabil doar pentru persoanele care participă și la expediția de trekking – aclimatizare în Cordillera Huayhuash.
În cazul persoanelor care doresc să participe la această expediție, sugerăm înscrierea în program cât mai rapid posibil, pentru achiziționarea biletelor de avion la un preț mai bun.
Termen de înscriere: 1 februarie 2024
Cazarea (toate nopțile la hotel)
Masa
Transportul (tot transportul terestru)
Taxe
Servicii
NU SUNT INCLUSE
Taxe suplimentare (dacă sunt solicitări în mod specific)
Programul expediției este gândit ca o continuare a programului de trekking în Cordillera Huayhuash.
Deoarece în timpul expediției de trekking se va urca la 5.000m altitudine și în general, drumeția se va desfășura la peste 4.000m altitudine, persoanele care participă la cele două expediții nu mai au nevoie de aclimatizare.
Ziua 1 (joi, 4 iulie). Odihnă și relaxare
Este o zi dedicată relaxării și odihnei, după ce am terminat programul de aclimatizare în Huayhuash.
Practic, după micul dejun la hostal, ziua va fi dedicată explorării Huarazului, cumpărăturilor și descoperirii restaurantelor locale.
După amiază vom pregăti bagajele pentru plecarea pe munte.
Cina va fi luată în oraș și cazarea la hostal.
Ziua 3 (vineri, 5 iulie). Deplasarea spre tabăra de bază
Plecăm cu mașina din Huaraz (aprox. 1h), până în Collon sau Pashpa (aprox. 3.600m alt.).
Aici ne întâlnim cu conducătorul de catâri (burros) care ne va ajuta cu transportul bagajelor până în tabăra de bază Ishinca (4.400m).
Vor fi aprox. 15km de mers, 3-5h de mers.
Montăm corturile în tabăra de bază și odihnă.
În vecinătatea taberei se află și una din puținele cabane de munte din Peru, unde se poate lua cina (cost extra).
Fiind o atracție pentru mulți alpiniști în căutare de confort, de multe ori cabana este destul de aglomerată și zgomotoasă.
Ziua 4 (sâmbătă, 6 iulie). Ascensiunea vf. Ishinca (5.530m)
Plecăm la prima oră dimineața, pentru a evita soarele și căldura din timpul zilei.
Din tabăra de bază avem aprox. 1.130m de urcat, inițial pe iarbă și stâncă.
La baza ghețarului ne echipăm cu materialul tehnic, ne legăm în coardă și continuăm pe ghețar. Vom întâlni câteva crevase mari.
După aprox. 500m diferență de nivel, ajungem sub piramida finală a vârfului, pe care-l vom urca de-a lungul muchii destul de late, dar cu cornișe.
Retragerea se face pe același traseu.
Durata: aprox. 6h
Cazarea la corturi, în tabăra de bază, unde ajungem până în prânz sau după amiazadevreme, în funcție de viteza de mers.
Ziua 5 (duminică, 7 iulie). Urcare în tabăra avansată din Tocllaraju
După micul dejun la cort, strângem bagajele și cu ajutorul porterilor pentru transport, pornim de-a lungul văii, în sus, spre tabăra de pe morena vârfului Tocllaraju.
Aceasta se află pe morena de la baza ghețarului (aprox. 5.000m alt).
Durata: aprox. 4h
După montarea corturilor, relaxare și pregătirea pentru ascensiunea de a doua zi.
Ziua 6 (luni, 8 iulie). Ascensiunea vf. Tocllaraju (6.034m)
Spre vârf se pleacă dimineața foarte devreme (ora 01.00/02.00), ceea ce înseamnă că va fi frig, până când va ieși soarele după linia de orizont.
Din tabără urcăm spre nord, ocolind crevasele de pe ghețar. Obstacolul cheie este marea rimaye de la baza peretelui final de zăpadă/gheață. Aici se ajunge după aprox. 2.5h de la plecare.
Uneori, când crevasa este foarte deschisă, rimaya este dificil de depășit.
Deasupra acestui punct urmează aprox. două lungimi (50/55 grade apoi 45/50 grade), pasul cheie al traseului, pentru a ajunge la un prim vârf fals pe creasta principală, vârful principal fiind în spatele lui.
Retragerea se face pe același traseu, cu coborârea în rapel a porțiunilor mai abrupte.
În funcție de ora la care ajungem înapoi în tabăra 1, putem continua coborârea spre tabăra de bază.
Ziua 7 (marți, 9 iulie). Întoarcerea în Huaraz
Indiferent dacă în ziua precedentă dormim în tabăra 1 sau în tabăra de bază, astăzi ne vom retragere cu totul din munte, înapoi spre Collon/Pashpa.
De aici vom lua mașina înapoi în Huaraz (1h).
Cazarea la hostal și cina în oraș.
Ziua 8 (miercuri, 10 iulie). Ultima zi în Huaraz (zi de rezervă pe munte)
Dacă totul decurge conform planului, ziua de astăzi este dedicată odihnei și restaurantelor din Huaraz, fiind ultima zi pe care o petrecem la poalele Anzilor.
Dacă apar probleme în cursul ascensiunii noastre, aceasta este ziua noastră de rezervă, care ne permite să urcăm vârful o zi mai târziu decât inițial. Și în această situație, vom reveni în oraș în această după amiază.
Cazarea la hostal și cina în oraș.
Ziua 9 (joi, 11 iulie). Transfer autocar Huaraz – Lima
După micul dejun la hostal, se pleacă cu autobuzul spre Lima, traseul de la sosire în sens invers.
De la autogara din Lima se merge cu taxiul spre hotelul unde va fi cazarea.
Vizitarea centrului turistic al Limei.
Cazarea la hotel
Ziua 10 (vineri, 12 iulie). Plecarea cu avionul spre Europa
După micul dejun la hostal, vor exista câteva ore la dispoziție pentru vizitarea zonei turistice a Limei, înainte de plecarea spre aeroport.
La întoarcere, se vor pierde 7 ore datorită fusului orar, adică se ajunge în Europa duminică.
Aici se află lista de îmbrăcăminte și echipamentul de bază pe care le sugerăm pentru această expediție.
În Huaraz sunt multe magazine de outdoor pentru orice articole de ultim moment dar în general, prețurile sunt mai mari și oferta este mai limitată decât în Europa.
Pentru transport și marșul de apropiere
Echipamentul de alpinism
Pentru camping
Accesorii mâncare/hidratare
Mâncare pentru micul dejun
Mâncare pentru prânz
Mâncare pentru cină
Se pot adăuga, suplimentar, fructe și legume achiziționate pe plan local
Haine și încălțăminte
Pentru cap
Pentru mâini
Pentru picioare
Pentru corp
Art. 1
Prin „cursant” se înțelege orice persoană care solicită şi plăteşte servicii de asistenţă turistică şi participă la o activitate de pregătire montană, indiferent de tipul de activitate şi de durată.
Art. 2
Prin „ghid” se înţelege orice persoană calificată (ghid montan, lider montan, instructor de alpinism/escaladă) sau în curs de calificare (ghid aspirant/iniţiator federal) care prestează servicii de asistenţă turistică. Echipa Rucksack.
Art. 3
Prin “stagiu” se înţelege cursul integral de pregătire, de minim cinci zile consecutive. Prin “atelier” se înţelege un modul de pregătire pe durata a două zile consecutive. Aceste două variante de instruire sunt prezentate mai departe sub denumirea comună de “cursuri”.
Art. 4
Cursurile desfășurate sub numele comercial ”Rucksack Mountain Guides” sunt organizate de către AECO – Asociația de Educație și Cultură Outdoor în cadrul programului de educație a mersului în natură și se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa înveţe tehnica necesara pentru a îşi desfăşura activitatea pe munte în siguranţă.
Coordonatorul acestora este Marian Anghel, ghid montan autorizat, președintele Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).
Art. 5
Alpinismul și activitățile montane, în general, care includ drumeția montană, cățărarea pe stâncă, schiul pe pârtie și în afara pârtiei, sunt activități cu un grad ridicat de risc de accidentare și chiar deces, în ciuda tuturor măsurilor de siguranță luate de organizatori.
Participanții la cursurile de pregătire în aceste activități trebuie să își asume răspunderea pentru riscurile inerente specifice, care nu pot fi acoperite de către organizatori.
Art. 6
Nr. minim de persoane pentru ca un curs să fie organizat este de 3. Nr. maxim de participanţi acceptaţi într-un curs variază în funcţie de raportul ghid/cursanţi şi tipul de activitate.
Începând din 15 mai 2020, toate activitățile noastre se desfășoară în acord cu regulile COVID 19.
Art. 7
În cazul în care nu se adună numărul minim de participanţi la curs, organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula desfăşurarea lui, cu restituirea integrală a sumei bani plătite.
Art.8
Toţi participanţii la cursurile de pregătire montană trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani împliniţi, la data inscrierii.
Art. 9
Un minor poate participa la un curs de pregătire montană, numai cu acordul scris al unui părinte sau a tutorelui legal.
Art. 10
Pentru înscriere şi rezervarea locului la un curs, toate persoanele trebuie:
1. să completeze un formular tip pentru înscriere;
2. să achite un avans din contravaloarea cursului pentru rezervarea locului;
Art.11
Avansul achitat pentru rezervarea unui loc la unul din cursurile organizate de noi, nu se restituie și nu este transferabil la alt curs, în cazul în care nu se mai poate participa la cursul la care s-a făcut rezervarea.
Art.12
Toţi cei care s-au înscris la unul din stagiile integrale de cinci zile, trebuie să prezinte în prima zi a stagiului:
Obligatoriu:
1. actul de identitate;
2. acordul unui parinte (pentru minori);
Optional:
– poliţă de asigurare pentru accidente în alpinism, care sa acopere perioada stagiului;
Art.13
La cursurile Rucksack nu pot participa decât cei care au achitat integral contravaloarea lui şi care au îndeplinit condiţiile de participare.
Art. 14
În cazul în care o persoana nu îndeplineşte condiţiile de participare, poate fi exclusă din cadrul cursului, fără restituirea avansului plătit.
Art.15
Dacă vremea se anunţă nefavorabilă, perioada de desfăşurare a cursului se poate modifica, de comun acord cu persoanele înscrise.
Art. 16
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula cursul programat, indiferent de motiv. În aceste conditii, întreaga suma plătită deja de cursanţi, va fi returnată.
Art. 17
Dacă o persoană deja înscrisă la unul din cursuri îşi anulează participarea, indiferent de motiv, avansul achitat la înscriere nu va fi restituit.
Art. 18
Pe parcursul cursului, participanţii sunt obligaţi să dea ascultare ghidului sau instructorului care se ocupă de grupa respectivă şi/sau coordonatorului stagiului.
Art. 19
Pe tot parcursul cursului, băuturile alcoolice nu sunt acceptate.
Art. 20
Toată activitatea desfăşurată pe parcursul cursului, va fi în armonie cu natura şi cu regulamentele din zonă.
Art. 21
Programul activităţilor în cadrul stagiilor integrale de cinci zile este, în general, următorul:
1. dimineaţa/prânz: activitati practice în teren;
2. după amiaza/seara: activităţi teoretice.
Art. 22
Excludem asumarea oricărei responsabilităţi privind pierderea, distrugerea proprietăţii, pagube materiale sau răniri personale (inclusiv decesul), pe care le poate suferi clientul, ca rezultat al:
– nepregătirii sale fizice;
– forţelor naturii;
– consumului de băuturi alcoolice;
– defecţiunilor de fabrică ale echipamentului folosit;
– accesului limitat la serviciul medical;
Art. 23
Cursantul va fi direct responsabil de plata bunurilor distruse, folosite pe parcursului cursului.
Art. 24
La începutul cursului, toți cursantii vor semna o „Declaratie de asumare a raspunderii”. In caz contrar, nu vor avea voie sa participe la curs, situaţie în care întreaga sumă plătită deja, va fi restituită.
Art. 25
Prin înscrierea la curs, stagiarii ne vor oferi implicit permisiunea de a folosi fotografiile şi imaginile video realizate in timpul cursului, în scopuri de promovare şi reclama ulterioară, fără remunerare.
Art.26
Toţi cursanţii care au participat la un curs vor primi, la cerere, o diplomă care va atesta acest lucru.
Art. 27
Încălcarea unui articol din prezentul regulament, poate duce la excluderea din cadrul cursului, fără restituirea taxei de participare.
Art. 28
Înscrierea si rezervarea de locuri la cursurile ”Rucksack Mountain Guides” presupune acordul cu acest Regulament.
Rucksack Mountain Guides este membru al Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), singura asociație profesională din România recunoscută și afiliată internațional