Tură de carpatism. Brâna Mare a Morarului (BMM)

Bucegi. Moraru. Carpatism

În continuarea turei de carpatism pe care am realizat-o cu o săptămână în urmă, în muntele Coștila, recent am făcut o nouă brână în Bucegi.

De această dată am parcurs Brâna Mare a Morarului (BMM) cu plecare de la Gura Diham – valea Cerbului și coborâre în valea Morarului – Gura Diham. O tură superbă cu +/- 1.100m diferență de nivel și aprox. 13km lungime în 7h.

Vezi mai multe poze.

Prin comparație cu BMC, Brâna Mare a Morarului este mult mai puțin parcursă integral, mai ales segmentul nordic ce traversează toată văile. De altfel și configurația brânei este diferită în funcție de versanți.

Versantul sudic este larg și cu pajiști de iarbă de pe care copacii și jnepenii lipsesc aproape în totalitate (la altitudinea brâului).

Brâna de pe versantul nordic este îngustă, stâncoasă, mai greu de urmărit și se strecoară prin multe pâlcuri de jnepeni. Dar frumusețea, liniștea și sentimentul de izolare care există în zonă ”face toți banii” :-)

În perioada imediat următoare urmează un curs de carpatism și apoi, în funcție de condițiile meteo, alte câteva ture în Bucegi.

Detalii în programul nostru.