Suntem plecați în expediție la Cercul Polar

Kungsleden. expeditie. polarÎn sezonul de iarnă, ”Kungsleden” sau ”Drumul Regilor” este una din cele mai faimoase traversări pe schiuri din Laponia, traseul desfășurându-se în nordul Suediei, dincolo de cercul polar.

”Drumul Regilor” a fost creat de către Asociația Suedeză de Turism (STF – Svenska Turistföreningen) și are o lungime totală de aproximativ 440km. Altitudinea maximă atinsă pe parcursul acestui traseu este în pasul Tjäktja (1.150m), în timp ce altitudinea minimă este în localitatea Kvikkjokk (305m).

Una din principalele probleme iarna, în Laponia, este vremea cu tot ceea ce înseamnă ea, care poate sau nu să fie prietenoasă cu omul: vântul, ninsoarea, viscolul, temperatura…

În perioada 14 februarie – 02 martie 2016, o echipă de trei persoane din România va încerca să parcurgă acest traseu exclusiv pe schiuri, cu tot echipamentul transportat în sanie trasă de om. În funcție de viteza de deplasare și condiții meteo, cazarea se va face la cort și la câteva adăposturi deschise, existente pe parcursul traseului.

Etapele zilnice de mers, pentru a termina traseul în timpul necesar auto-impus, înseamnă minim 3okm cu aprox. +/- 1.000m diferență de nivel. O traversare lungă și solicitantă fizic, expusă la temperaturi scăzute specifice zonei polare. Exact așa cum ne place!

Vom reveni cu informații suplimentare despre această expediție, pe măsura desfășurării evenimentelor.

Până atunci, evoluția expediției se poate urmări pagina noastră de Facebook