Respectă Munții – Respectă Piatra Craiului

respect-the-mountainsCarpații au jucat și joacă un rol esențial în istoria, economia și societatea românească în general. În ciuda acestui aspect, dezvoltarea haotică a turismului de masă în zona montană din România și-a pus din plin amprenta negativă asupra acestora.

Începând cu acest an, Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) din România împreună cu Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) demarează în România proiectul internațional Respectă Munții (Respect the Mountains – RtM), proiect realizat cu sprijinul KEEN Footwear.

Scopul proiectului Respectă Munții este unul simplu, dar extrem de important: creșterea nivelului de informare cu privire la impactul pe care oamenii și activitățile umane îl au asupra mediului montan.

Prin acest proiect s-a propus adoptarea de către toți cei implicați în activitățile turistice montane din România – inclusiv noi, cei de la Rucksack Mountain Guides. a principiile stabilite în documentul internațional 7 Moduri de a Respecta Munții.

Mai mult decât atât, împreună cu administrația Parcului Național Piatra Craiului (PNPC) și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), AECO va organiza în această toamnă o acțiune concretă de igienizare a celor 7 refugii situate în Masivul Piatra Craiului. Și aici suntem direcți implicați, pentru că ne pasă!

Vezi programul detaliat al acțiunii din Piatra Craiului (17-18 septembrie 2016).

Înscrierile pentru voluntarii acestui proiect din România sunt coordonate la nivel global de către UIAA – Respect the Mountains 2016 Series. Persoanele interesate să participe ca voluntari la desfășurarea acestui proiect sunt rugate să completeze acest formular online.