”Pulver alarm” – schi de tură în Austria

IMG_20170308_095148

”Pulver alarm”… sau mai pe românește spus, zăpadă superbă de schi!

Pentru o săptămână am fost plecați în Alpii austrieci unde am prins din plin două fronturi atmosferice umede, atât din zona sudică (Mediterană) cât și din zona nordică (continentală). Amândouă au adus zăpadă în cantități uriașe, ținând cont că suntem aproape la jumătatea lunii martie.

O dată cu această zăpadă, riscul de avalanșă a crescut radical până la gradul 4 superior, la altitudini de peste 1.800m.

Dar cu ajutorul buletinelor nivologice extrem de detaliate, a hărților austriece și a unei bune experiențe montane, se pot face ture pe schiuri superbe chiar și în aceste condiții. Exact ceea ce am făcut și noi!

Vezi mai multe fotografii.

Zilnic am reușit să parcurgem între 1.000 – 2.500m diferență de nivel la deal și la vale, atât în gol alpin cât mai ales prin zone forestiere potrivite scopului propus.

În plus, în zilele cu vizibilitate – care au fost intercalate cu cele pline de ninsoare grea, am atins pe schiuri și câteva vârfuri de peste 2.4000m alt.

Baza am avut-o la Weidener, o frumoasă cabană austriacă la 1.800m altitudine de unde am plecat și ne-am întors zilnic.

Austria a fost și rămâne una din țările montane în care ne vom întoarce mereu, care oferă un echilibru excelent între calitatea serviciilor oferite și prețul plătit pentru acestea!

De altfel, următoarea tură pe care o organizăm în Austria are loc în luna aprilie – circuitul Oetztal pe schiuri.

Află mai multe detalii despre programele noastre internaționale.