Oct. 2017 – Cățărare în Meteora

Meteora este o zonă de căţărare pe conglomerat unică în lume, care nu mai necesită nici o introducere în rândul pasionaţilor. Aici există trasee pentru toţi căţărătorii, de dificultăţi variate (3-9 UIAA), până la 13 lungimi de coardă.

În afară de rocă şi atmosferă, specific zonei Meteora este stilul de protecţie împotriva căderii: cu ancore chimice montate foarte rar, ceea ce face ca expunerea la o eventuală cădere să fie importantă şi solicitantă psihic.

Meteora este o zonă unică, ce nu trebuie ratată de nici un căţărător român pasionat, fiind extrem de accesibilă din țară.

Mai multe informaţii despre ce înseamnă căţărare în Meteora.

Plecarea din România cu mașina.

OBIECTIVE PROPUSE

Vor fi cinci zile pline de cățărare pe stânca specifică Meteorei.

Se vor parcurge atât trasee scurte cât şi trasee de mai multe lungimi de coardă, în funcţie de nivelul participaţilor. Dificultatea traseelor va fi între gr. 4 – 7 UIAA

PERIOADA

duminică (04 oct.) – sâmbătă (10 octombrie).

Plecarea din țară se va face duminică, iar întoarcerea în țară va fi sâmbătă.

CAZAREA

Cazarea va fi la pensiune în satul de la poalele Meteorei, de unde se pot accesa foarte ușor toate traseele de cățărare din zonă.

LOCURI DISPONIBILE

grup de 4 persoane.

Participanţii la această tură de căţărare trebuie să aibă un nivel minim de pregătire tehnică (cel puţin un stagiu de iniţiere finalizat) şi echipament individual de căţărare: ham, cască, espadrile, dispozitiv rapel, 2 carabiniere cu filet, 2 bucle de chingă.

Vă rugăm să ne contactaţi direct pentru programul detaliat şi cost.