Iulie 2016. Tabără outdoor în familie

rucksack juniorDrumeție, speoturism, cățărare pe stâncă, orientare cu busola și camping-ul…. sunt doar câteva din activitățile practice care se vor organiza pentru copii și părinți, în tabără noastră dedicată familiilor active  din vara 2016.

Zona Brașovului este faimoasă pentru Biserica Neagră, castelul Bran, cetatea Râșnov, peștera amenajată din valea Cetății, rezervația de urși de la Zărnești… Ei bine, dar aici există cu mult mai multe lucruri atractive și interesante față de cele amintite anterior!

Tabăra outdoor în familie va avea loc între 05-10 iulie 2016, în zona munților Piatra Craiului, Bucegi și Postăvaru.

Ea se adresează familiilor cu copii între 4-10 ani, unde părinții sunt activi și dornici să meargă pe munte alături de cei mici (cel puțin un părinte). În tabără sunt acceptați și copii puțin mai mici sau mai mari, dar pentru aceste situații vă rugăm să ne contactaţi direct.

Tabara outdoor. Junior. AustriaActivitățile principale programate:

- drumeție montană;

- speoturism în peșteră neamenajată (cu lanternă, haine de murdărit și cască în cap);

- cățărare pe stâncă și atelier de noduri;

- orientare cu busola și harta;

- camping (dormit la cort);

În cadrul turelor pe munte pe care le organizăm pentru familii, indiferent de anotimp, ţinem cont de câteva lucruri importante:

– problemele specifice deplasării cu copii în natură (acces la masă, odihnă, apă, toaletă etc.), pentru confortul şi relaxarea părinţilor;

– nevoia de mişcare a copiilor (joacă, drumeţie, căţărare, bicicletă etc.) într-un mediu cât mai sigur;

- nevoia părinților de a avea timpul lor liber, pentru a practica activitățile pe care și le doresc.

Rucksack. Junior. RomâniaÎn general, activităţile sunt gândite nu doar pentru copii sau doar pentru adulţi, ci în familie şi combinaţia copii – părinţi. Însă vor fi și zile dedicate special, în care părinții vor avea timp doar pentru ei.

Toate activităţile outdoor se vor desfăşura sub coordonarea lui Marian Anghel – ghid montan autorizat și ”Uebungsleiter” format în Austria.

De asemenea, pentru alte activități de joacă și petrecere a timpului liber, în cadrul taberei va exista cel puțin un animator de copii.

Părinții interesați să participe la această tabără activă, sunt rugați să ne contacteze direct, pentru a afla toate detaliile necesare.

Pentru a menține un caracter cu adevărat familial taberelor noastre, în fiecare din acestea avem un număr mic și limitat de locuri disponibile.