Cățărare și drumeție în Tatra Înaltă

Tatra. catarareCu 29 de vârfuri peste 2.500m altitudine și o mulțime de lacuri, munții Tatra Înaltă sunt considerați ”the smallest alpine mountains in Europe” datorită caracterului alpin foarte pronunțat.

În acest masiv am fost plecați o săptămână, pentru ture de drumeție, cățărare și bicicletă.

Pe lângă acestea, unul din obiectivele propuse – și atinse – a fost ascensinea celui mai înalt vârf din masiv: Gerlach (2.655m alt.).

Vezi mai multe poze.

Cu puțin noroc, am reușit să facem toate turele fără ploaie, pe o vreme destul de bună. Asta cu toate că am avut parte de zile cu ploaie torențială și chiar ninsoare, la peste 2.000m altitudine. Dar mulțumită programului bine gândit, precipitațiile au venit când noi am fost în zile de repaus.

Ne-am cățărat în văile Mengusovska și Velicka, iar pe lângă aceste văi, am făcut ture de drumeție și pe văile Furkotska, Mlynicka și Batizovska.

Ciclism am făcut pe la poalele masivului, într-o zonă împădurită și frumos amenajată, cu localități și obiective interesante.

Joi – 18 august, am reușit să atingem în formulă completă cel mai înalt vârf din Carpați. Ascensiunea am făcut-o pe un traseu mai tehnic, de creastă și cu numeroase pasaje aeriene: creasta Certova – Gerlach.