Inițiere în cățărare pe stâncă

catarare. Macin

În perioada 24-28 mai 2017 am organizat în munții Măcin un nou curs de inițiere în cățărare pe stâncă.

Cursurile noastre sunt singurele din România care se desfășoară pe durata a cinci zile consecutive, durată optimă pentru a învăța, exersa și stăpâni tehnicile specifice.

Vremea a fost în general frumoasă, cu excepția unei singure zile – când a plouat, lucru ce ne-a împiedicat să ne cățărăm pe stâncă dar nu să facem multe alte activități!

Vezi mai multe fotografii.

Pe parcursul celor cinci zile, cursanții au învățat numeroase lucruri de bază, esențiale pentru practicarea cățărării pe stâncă în condiții de siguranță: tehnica de asigurare a partenerului și autoasigurare, diferite tehnici de cățărare pe stâncă, coborârea și urcarea pe coardă și alte manevre specifice, realizarea corectă a punctelor de rapel și regrupare, metode de comunicare în traseu…

Munții Măcin sunt un loc ideal pentru inițiere în cățărare pe stâncă, atât datorită accesibilității zonei, cât mai ales multitudinii traseelor de dificultate mică și medie, pe protecții fixe sau ancore, extrem de potrivite pentru introducere în lumea verticalelor de stâncă.

La toate acestea se adaugă frumusețea atipică a munților Măcin și a întregii zone precum și granitul, roca de bază a masivului pe care sunt realizate traseele de cățărare.

Mai multe detalii despre activitățile noastre de cățărare pe stâncă.

Următorul curs de inițiere în cățărare pe stâncă va avea loc în toamna acestui an, în munții din apropierea Brașovului.