Elvetia 1

Elveția. Întâlnire UIMLA – Biroul Executiv (Bex)

Elvetia 1

Elveția. Întâlnire UIMLA – Biroul Executiv (Bex)

La începutul lunii noiembrie a.c. Marian Anghel a participat la prima întâlnire fizică a membrilor Biroului Executiv (Bex) UIMLA de când a început pandemia Covid în martie 2020, care a avut loc la noul sediu al organizației din Elveția, lângă lacul Leman/Geneva.

Pe lângă întâlnirea fizică a membrilor Bex  avut loc și Adunarea Generală a membrilor UIMLA care, ca și anul precedent, a avut loc doar online. Ultima adunare generală fizică a avut loc în România, la Brașov, în noiembrie 2019.

UIMLA sau Union of International Mountain Leader Associations este federația profesională a liderilor montani ce reunește asociațiile naționale din 28 de țări, la acest moment. Șapte țări au statut de membru aspirant și 21 au drepturi depline, printre care și țara noastră.

România a devenit membru cu drepturi depline în cadrul UIMLA în 2017, la congresul internațional ce a avut loc la Crozet, lângă Geneva. Întregul proces de afiliere a durat aproximativ 4 ani (2013), fiind coordonat de către Marian Anghel, membru fondator și primul președinte al SGLM de la înființare și până în februarie 2021.

Din decembrie 2020 Marian Anghel a devenit vice președintele UIMLA, ales în unanimitate de către țările membre, renunțând la orice funcție administrativă de conducere în SGLM.

Mai multe informații despre activitatea liderilor montani români se pot găsi pe site-ul Societății Ghizilor.

Știri similare