Trekking în Europa

“Trekking” este unul din termenii britanici care definesc noţiunea de “drumeţie montană” şi s-a impus la nivel internaţional, în majoritatea limbilor.

În programul nostru de ture în Europa, am ţinut cont atât de persoanele care doresc ca, după o zi de drumeţie să aibă maximul de confort la cabană, cât şi de cele care doresc să evadeze din civilizaţie pentru o perioadă de timp.

PROGRAM GENERAL

durata: între 7-10 zile;

echipa: 3-8 persoane, în funcţie de dificultatea traseelor;

nivel de experienţă: persoane care au cunoştinţele minime de bază (cursul de iniţiere în carpatism) şi cu o condiţie fizică bună.

cazarea: la cabanele montane.

Bivuacul este exclus, cu excepţia cazurilor speciale;

costul: variază în funcţie de obiectivele propuse şi nr. de participanţi;

UNDE MERGEM

Din 2002 organizăm ture pe munte în afara României. De atunci şi până azi, am ajuns cu numeroase grupuri de români în:

– Tatra Înaltă (văile Mala Studena, Velka Studena, Velicka Dolina, Batizovski Dolina, Mengusovska Dolina ), inclusiv pe cele mai înalte vârfuri din masiv;

– Wilder Kaiser (Totenkirchl, Fleischbank, Predigstuhl, Ellmau Halt), locuri legendare unde s-a dezvoltat căţărare pe stâncă în lume;

– Wetterstein (Alpspitze, Zugspitze), zonă faimoasă din Alpii bavarezi, în care drumeţia se pierde printre multe alte activităţi outdoor;

– Hohe Tauern (Gross Glockner), o zonă extrem de faimoasă şi populară din Alpii Estici (asutrieci), unde se află şi cel mai înalt vârf din Austria.

Am mers de nenumărate ori în masivele amintite mai sus, dar asta nu înseamnă că ne limităm la acestea.

Astăzi, acestea sunt accesibile, oricine putând ajunge în Alpi relativ uşor. Dar cunoştinţele şi experienţa necesare pentru a parcurge în siguranţă traseele, nu sunt lucruri la fel de uşor accesibile.

Exact aceste lucruri sunt oferite de ghizii montani Rucksack: cunoştinţele şi experienţa acumulată de-a lungul anilor. Plus relaţiile deja închegate cu partenerii noştri din ţara respectivă.

Și ne putem lăuda cu o rată crescută de succes în atingerea obiectivelor propuse, lucru datorat atât experienței noastre, cât şi unei bune strategii în pregătirea şi planificarea ieşirilor internaţionale.

Turele internaţionale organizate de Rucksack sunt ture de trekking în care nu există o relație ghid – client, ci o relație de prietenie și camaraderie, așa cum trebuie să fie atunci când doi sau mai mulți oameni merg împreună pe  munte.

Această relație se construiește în timp, în ture mai ușoare și mai scurte ca durată. De aceea, recomandăm tuturor celor care doresc să meargă împreună cu Rucksack pe vârfuri din afara țării, să ia în calcul realizarea în prealabil, a câtorva ture de drumeţie sau de carpatism în România cu noi.

Cu cât ne cunoaștem mai bine, cu atât cresc șansele de succes!