Cursuri în România

Deşi pare simplu şi banal, mersul pe munte nu se învaţă nici “după ureche” şi nici citind pe internet sau prin cărţi. Asta deoarece este vorba de o activitate practică prin definiţie.

Din păcate, realitatea ne arată că foarte mulţi din cei care merg pe munte în România nu numai că nu ştiu cum să meargă pe munte, dar nu au nici minimele cunoştinţe şi nici educaţia necesară privind comportamentul omului în natură.

Amintim aici de reguli simple privind echipamentul de munte sau cele despre mersul pe poteci şi ritm, camparea în natură şi comportamentul cu animalele sălbatice.

 

În cadrul Rucksack, organizăm anual mai multe stagii şi ateliere de învăţare a diferitelor tehnici de drumeţie, atât vara cât şi iarna.

STAGIILE
Stagiile organizate de noi sunt cursuri care se desfăşoară pe durata a cinci zile (miercuri dimineaţă – duminică după amiaza), în care participanți se iniţiază sau își perfecționează practica şi teoria deplasării pe munte.

De regulă, cazarea se face la corturi (vara) şi la o cabană (iarna) pentru un minim de confort pentru cursanţi, în condiţii hivernale.

Fiind cinci zile consecutive, există suficient de mult timp la dispoziţia cursanţilor pentru învăţarea şi repetarea exerciţiilor noi precum şi pentru sedimentarea informaţiilor.

Stagiile cuprind două tipuri de aplicaţii:

– practice, minim 8 ore zilnic;

– teoretice, minim 4 ore zilnic;

Deoarece în cadrul unui stagiu se învață doar alfabetul muntelui, după participarea la unul din cursurile noastre, există posibilitatea ca cei interesaţi să-şi pună în practică cele învăţate, în cadrul unor ture pe munte în Carpați, Tatra Înaltă, Alpi, Caucaz sau Cordillera Blanca.

ATELIERELE
Atelierele organizate de noi sunt module de curs mai scurte, special gândite pentru a aborda mai concentrat, anumite subiecte concrete din tematica vastă a muntelui.

De regulă, ele se desfăşoară doar pe durata unui weekend (sâmbătă dimineaţa – duminică).

În acest moment, discutăm detaliat următoarele subiecte:

– drumeţia de iarnă cu rachetele. Teoria zăpezii şi avalanşele;

ÎNSCRIEREA

La aceste ateliere şi cursuri se poate înscrie și participa orice pasionat al muntelui, indiferent de localitatea unde se află, experiență, echipament și coechipier.

Deși toate cursurile sunt în limba română, de-a lungul anilor au fost situaţii în care partea teoretică a fost dublată în limba engleză.

În cadrul cursurilor şi atelierelor organizate de noi, în afară de instruirea efectivă se asigură gratuit:

– kit-ul de avalanşă;

– suport de curs (aprox. 100-150 de pagini de text, fotografii si diagrame sugestive).

Pentru a participa la una din activităţile noastre, sunt necesari următorii paşi:

1. lecturarea Regulamentului de participare la stagii;

2. completarea formularului de inscriere;

3. achitarea unui avans din costul stagiului sau al atelierului într-un cont bancar

4. Completarea “Declaraţie de participare şi asumare a răspunderii” (se face în prima zi a stagiului)

De îndată ce formularul d-voastra de înscriere ajunge la noi, vă vom contacta pe email sau la telefon, pentru a stabili detaliile.

Dacă nu v-am contactat în următoarele trei zile, din momentul completării formularului, este posibil ca acesta să nu fi ajuns la noi. În aceste condiţii, vă rugăm să ne contactaţi d-voastră pe email sau telefonic.

Vă rugăm să NU FACEŢI NICI O PLATĂ, înainte de a intra în legătură cu noi, pe email sau telefonic.