Despre atelierul de carpatism. Piatra Craiului

carpatism. Piatra Craiului

Zilele trecute am organizat pe parcursul a trei zile pline, un atelier de pregătire în carpatism sau ceea ce se cheamă, în limba engleză – ”scrambling”.

Noduri, metode de asigurare și auto asigurare, manevre de coardă, alegerea liniei corecte a unui traseu, cățărare pe stâncă… toate acestea și multe altele au fost prezentate și discutate în cadrul acestui atelier.

Baza activităților a fost stabilită în Zărnești, sub Piatra Craiului, iar activitățile practice s-au desfășurat atât în acest spectaculos masiv cât și în zonele învecinate.

Părerea unui participant la acest atelier:

”Mulțumesc! Mă bucur că mi-am găsit timp să vin, a fost un atelier foarte util. Am învățat lucruri noi, am trecut clasa la noduri :) și m-am cățărat unde n-am crezut că pot. Și echipa adunată a fost faină, sper să ne mai revedem pe cărări mai mult sau mai puțin umblate.” (Elena Postolache, Iași).

Acest tip de ateliere îl organizăm anual în Carpații românești pentru cei care doresc să învețe tehnicile de bază de asigurare și protecție în teren accidentat, dar fără să intre prea mult în terenul cățărării pe stâncă.

Detalii despre turele și cursurile noastre le puteți găsi pe site-ul nostru.