Curs de formare profesională IML. La final de an.

curs IML. instruire. UIMLARecent, în munții Piatra Craiului și Făgăraș a avut loc evaluarea de vară a viitorilor Lideri Montani Internaționali români (International Mountain Leader – IML). Noi suntem direct implicați în organizarea acestor cursuri, Marian Anghel fiind directorul școlii de formare profesională care coordonează cursurile organizate de către Societatea Ghizilor (SGLM).

SGLM este singura asociație profesională din România, afiliată și recunoscută internațional.

Examenul de an (sesiunea de vară) s-a desfășurat pe durata a șase zile și a constat în evaluarea competențelor dobândite pe parcursul anului 1 (2015 – 2016). Cunoștințe specifice turismului montan la nivel național.

Toți aspiranții IML care au reușit să treacă cu succes de această evaluare eliminatorie, vor intra în anul 2 de formare profesională, care se va desfășura în cea mai mare parte, în zone montane din afara României.

Printre numeroasele abilități esențiale care au fost evaluate în Piatra Craiului, s-au numărat:

- cunoștințe teoretice privind diferite domenii specifice turismului montan;

- cunoștințe practice de navigație de zi și de noapte;

- cunoștințe practice de asigurare a securității clientului în teren stâncos;

- managementul grupului în teren montan;

- managementul riscului și a accidentului;

curs IML. instruire. UIMLA

Vezi mai multe fotografii.

La această evaluare de vară a liderilor montani români a fost prezentă și o delegație internațională a UIMLA (comisia tehnică) formată din reprezentanți ai asociațiilor profesionale din UK și Elveția.

România face parte din federația profesională a Liderilor Montani Internaționali (UIMLA) din toamna 2013, prin recunoașterea și afilierea Societății Ghizilor, astăzi fiind în etapa finală de acceptare ca țară cu drepturi depline.

Această acceptare este condiționată printre altele, de introducerea în România și mai ales, de menținerea unui standard înalt de formare profesională a Liderilor Montani, absolul compatibil și echivalent cu cel din țări cu mare tradiție în turismul montan precum Elveția, Franța, Germania sau chiar UK și Polonia, mai aproape de noi.

Pentru buna îndeplinire a sarcinilor asumate la nivel internațional, de coordonarea școlii românești de formare profesională a fost ales Marian Anghel, care are aproape 20 de ani de experiență în instruire continuă, în paralel cu numeroase alte activități montane.

O mare onoare și responsabilitate pentru noi – Rucksack Mountain Guides!