Cățărare pe stâncă și canioning

Piatra Craiului. Canioning

În Carpați a sosit zăpada și sezonul de iarnă.

Chiar dacă vremea se va îndrepta în perioada următoare, nu se va mai încălzi suficient de puternic ca să se topească integral zăpada și gheața de pe munte, așa că putem spune de pe acum că… iarna a sosit la altitudine!

Weekendul trecut am fost nevoiți să anulăm o tură la peste 2.000m altitudine, tocmai datorită condițiilor meteo, dar asta nu a însemnat că am renunțat la tură… ci doar am reajustat programul.

Astfel, prima zi a fost dedicată unei turei frumoase de canioning pe care am putut-o face chiar dacă stâncă era ușor udă (la intrare). Spre plăcerea noastră, după câteva ore am ieșit din canion pe soare….

O tură frumoasă de-a lungul unui canion uscat (fără apă, în mod normal) ce a presupune o succesiune plăcută de rapeluri mai lungi sau mai scurte.

Ziua următoare a fost dedicată cățărării pe stâncă, reușind să parcurgem mai multe trasee de 1-2 lungimi de coardă în masivul Piatra Mare. O zonă frumoasă

Pe retragere spre mașini, a început să picure ușor pentru ca 24 de ore mai târziu, să vină 5-10cm de zăpadă proaspătă chiar jos, la poalele munților.

Pregătim deja turele de iarnă, alpinism, schi de tură, cățărare pe gheață și ture pe rachete.

Persoanele interesate sunt rugate să ne contacteze direct.