Iulie 2016. Căţărare în Wilder Kaiser

La mijlocul sezonului cald, vă propunem o tură de căţărare la altitudine și răcoare, în legendarul masiv Wilder Kaiser (Austria).

Aici sunt unii din cei mai faimoşii pereţi de stâncă din lume, precum Totenkirchl sau Fleischbank, cu trasee de căţărare până la 800m dif. de nivel!

Tura se adresează persoanelor care vor să urce pereţi de stâncă cu verticale de peste 500m (peretele văii Albe are doar 350m!) au minimă experienţă de căţărare  şi care au mai făcut ture prin Carpaţii româneşti, împreună cu noi.

Ca de obicei, se va merge în grup mic, pentru maximă mobilitate.

Vezi poze din Wilder Kaiser realizate în turele precedente.

CÂND și UNDE

Wilder Kaiser. Catarare. Alpi31 iulie – 6 august 2016

Plecarea din România este duminică dimineața (31 iulie) cu autoturismul, iar plecarea din Austria va fi sâmbătă dimineața (6 august).

Mergem în una din cele mai frumoase zone de căţărare din Europa. Masivul Wilder Kaiser se află în Austria, la graniţă cu Germania şi în apropiere de oraşul Munchen.

Acest masiv este faimos în special pentru traseele de căţărare pe stâncă, dar oferă numeroase alte posibilităţi de drumeţie şi via ferrata (în caz de vreme rea).

Pe munte, cazarea se va face la cabanele montane austriece extrem de ospitaliere, unde vom lua micul dejun şi cina.

Masa de prânz se va lua direct în perete (la pachet).

 CE SE FACE

1. Parcurgerea de trasee alpine în masiv: 

Totenkirchl: Sockel, Ostwand (200-600m dif. de nivel);

Fleischbank: Nordgratabbruch (400-700m dif. de nivel);

Kleine Halt: Nordwand (800m dif. de nivel);

Pereţii propuşi au numeroase trasee de căţărare, fiind relativ uşor accesibili. Ne-am propus să urcăm câteva trasee în aceşti mari pereţi, cu grade de dificultate între 4-6 UIAA.

Wilder Kaiser. Catarare. Alpi2. Căţărare pe faleze de stâncă

Se vor urca trasee scurte, de acomodare cu zona şi în caz de vreme rea, care ne va împiedica să abordăm trasee mai lungi:

Faleza Gamswandl (gr. 5-7 UIAA);

Faleza Hundskopf (3-6 UIAA);

Faleza Wildangerwand (4-7 UIAA);

În zilele în care condiţiile meteo nu vor fi potrivite pentru căţărare, vom putea face ture de drumeţie (inclusiv ascensiunea pe cel mai înalt vârf din masiv – Ellmauer Halt) sau ne putem bucura de confortul şi ospitalitatea cabanelor austriece cu câte o “weissbier” în mână.

Pentru programul detaliat şi costuri, vă rugăm să ne contactaţi direct.