Cățărare în Postăvaru și Bucegi

catarare. Postavaru

Zilele trecute am organizat două ture diferite de cățărare în zona Brașov, respectiv în Postăvaru și Bucegi. Două ture de cățărare cu obiective total diferite, în locuri diferite.

Prima tură a fost în Postăvaru, versantul Itvig, de nivel mediu – superior. Aici am urcat câteva linii consacrate în zona ”Animalelor” și totodată, am parcurs în premieră două lungimi de coardă pe o linie nouă și frumoasă ce va avea, probabil, trei lungimi. Traseul a fost parcurs cu protecții mobile și pitoane, ultimele fiind lăsate în teren, în acest moment. Ulterior intenționăm să eliminăm pitoanele și să echipăm traseul cu ancore mecanice acolo unde nu sunt posibile protecțiile mobile sau dificultatea pasajului depășește gradul 7-/7 UIAA. O să revenim cu detalii privind acest nou traseu în lucru.

A doua tură de cățărare a fost cu un grup de tineri cățărători începători, la faleza de școală din zona Sinaia. Peretele este ușor accesibil cu mai multe trasee relativ ușoare. Din păcate traseele sunt echipate cu ancore manufacturate, unele montate destul de prost dar aceste lucruri pot fi remediate în timp, tot așa cum și poteca de acces la baza peretelui trebuie reparată/construită corect.