Cățărare în Piatra Craiului

catarare. Piatra CraiuluiPentru noi, care avem baza în Zărnești – la Biroul Ghizilor Montani – munții Piatra Craiului sunt în curtea din spate.

Drumeție, cățărare pe stâncă sau  carpatism sunt principalele activități pe care le organizăm noi vara. Dar nici iarna nu stăm degeaba, Craiul oferind numeroase posibilități pentru alpinism și schi de tură.

Zilele trecute am organizat o nouă tură de cățărare în Padina lui Călineț pe o rută clasică și frumoasă: Coarnele Caprei (7-, 5+A0, 5 lungimi).

În ciuda vremii ciudate – ne-a plouat fix în traseu – tura a fost reușită iar obiectivele propuse atinse, fără mari probleme. Cât de mult contează experiența, cunoașterea zonei și partenerul de coardă!

Povestea lui Aurel:

”9 August 2016, Coarnele Caprei, Piatra Craiului cu Marian. Astrele s-au aliniat :)
Nu descriu traseul, sunt altii care au facut-o inaintea mea mult mai bine decat as putea eu sa o fac, descriu experienta mea.

7:12AM, preluare ca la carte din Zarnesti, (12 min late my bad).

De notat ca taxa in Crai nu se mai poate plati prin SMS si automatul de posta nu da rest.

Apropierea a trecut pe nesimtite pentru ca am povestit tot drumul :).

Intrarea in traseu, clara, simpla, incalzire. Astrele au aliniat si o ploaie dupa prima lungime care a durat fix pana cand am iesit din traseu, mai accentuat in ultima lungime.

Crux-urile de 7- de fata, din lungimea a doua, stanca manjita, papucii uzi, cu pamant, i-am dat-o cum s-a putut ca eram de abia la inceput si nu stiam ce va mai urma, meteorologic vorbind.

La a treia lungime aud semnalul, scot din asigurare, si cu urechile ciulite dupa urmatorul, cerul bubuie de am inghetat. Marian a si vazut traznetul pe o subcreasta paralela. Cine a trait stie cum e. Cine nu, e imposibil de explicat…

Ultima lungime, cea mai fun, 6+, apa siroia usor pe stanca, pe degete, antebrat, subrat, si de acolo in jos… you got the point! :).

Retragerea, pe “Valcelul cu fereastra”, 3 rapeluri, unul din jnepeni care cam paraiau la Marian, m-am considerat safe cantarind vreo 10k minus :))

In ciuda ploii a fost o zi reusita si traseul mi-a placut.

Am avut ocazia sa imi consolidez rutina de comunicare, strans, schimbat materiale si sa imi aduc aminte cum e la stanca :). Atat “explorarea” dupa prize cat si faptul ca picatul in anumite pasaje, chiar daca esti asigurat, nu e deloc o optiune.”