Best of 2020

Făgăraș. Cățărare

Anul 2020 a fost departe de a fi cel mai bun an din întreaga noastră ”carieră” de peste 20 de ani! Dar în același timp, pentru noi a fost un an bun, chiar foarte bun din multe puncte de vedere.

Vezi o selecție de poze cu activitățile noastre din 2020.

În prima parte a anului am reușit să organizăm cursurile noastre tradiționale de schi și alpinism (Bucegi), pe lângă multe alte ture.

Mai apoi, după ce am trecut de lockdown-ul total din perioada martie – mai, am repornit activitatea pe munte reușind ture frumoase în Bucegi, Crai și Făgăraș.

Ne bucurăm că alpinismul și mersul pe munte au fost unele din primele activități în grup permise de către autorități. Și nu, nu este o pură coincidență ci rezultatul unui lobby și efort susținut făcut de Societatea Ghizilor din România (SGLM) unde suntem membri!

Ca urmare a anulării expedițiilor noastre în Caucaz, am profitat de timpul liber pentru a merge și explora noi zone de munte interesante din Europa, unde plănuim să mergem alături de clienții noștri mai vechi sau mai noi, de îndată ce situația generală se stabilizează.

Și ce locuri am descoperit!! Granit minunat de cățărare… potecii pustii pentru drumeție…  cald și soare pentru circuite fantastice cu bicicleta… istorie, cultură și o bucătărie ce-ți lasă gura apă doar gândindu-te!

În toamna 2020, tot ca de obicei, am organizat cursurile noastre de carpatism (Piatra Craiului) și cățărare (Măcin).

Evident, începutul iernii l-am celebrat cu ieșiri de cățărare pe gheață în condițiile în care, chiar dacă a fost frig, zăpada a lipsit în mare parte.

Una peste alta, așa cum spuneam, a fost un an bun pentru noi, în care am reușit să planificăm și să punem la punct noi programe de munte deosebite, în locuri inedite și interesante.

Sperăm ca anul 2021 să ne permită să și ajungem acolo!

Un An Bun tuturor celor care au fost și sunt alături de noi! Iar dacă anul nu va fi bun, să-l facem noi să fie!