Aug. 2018 – Trekking în Caucaz

Cu o altitudine medie de 3.000m, Caucazul Estic este lipsit – în general, de vârfuri foarte înalte sau spectaculoase, motiv pentru care este mai puțin atractiv pentru alpinism. Dar în același timp, munții sunt fantastici pentru drumeție la mare altitudine pentru că lipsește zăpada permanentă și ghețarii.

Izolată de restul țării printr-un pas la mare altitudine, regiunea Tusheti se află în colțul de NE al Georgiei, la granița cu Cecenia și Dagestan, provincii din Rusia actuală.

Accesul în zonă se face de-a lungul unui drum forestier lung de aproximativ 70km, care urcă peste pasul Abano (2.900m alt.) extrem de sinuos, îngust și rupt de ape, care accentuează și mai mult senzația de izolare din Tusheti.

Dar cu toate acestea, populația locală trăiește de sute și chiar mii de ani în regiune, formându-se o cultură montană specifică, care astăzi este tot mai interesantă și atractivă turistic. Interesant de observat este faptul că religia dominantă în zonă este pre-creștină, cu toate că Georgia este o țară creștin ortodoxă cu o populație practicant religioasă.

După o tură de succes în 2017 (vezi mai multe fotografii), revenim în a doua jumătate a lui august 2018 în regiunea Tusheti, pentru o traversare fabuloasă de o săptămână pe la poalele Caucazului, pe la ”doar” 3.000m altitudine.

Când: 26 august – 3 septembrie 2018

Grup: 6-8 persoane cu o condiție fizică bună

Pentru o săptămână ne vom plimba pe potecile caucaziene, descoperind cultura și civilizația montană din acești munți, ruinele vechilor fortărețe militare de graniță sau vechi sate și cătune de ciobani caucazieni, multe părăsite azi.

O tură de drumeție montană dedicată celor care iubesc cultura și civilizația montană.

Trekking-ul în Tusheti este o reîntoarcere în trecut, o călătorie în timp combinată cu mâncare tradițională și o cultură specifică fantastică, specifică unei regiuni la confluența culturii europene cu cele din Asia.

Vă rugăm să ne contactați pentru programul detaliat și alte informații.