Aug. 2017 – Trekking în Caucaz

Munții Caucaz sunt fascinați din multe puncte de vedere. Iar dacă alăturăm acestor munți și o țară superbă – Georgia, atunci mersul pe munte în această zonă a globului se transformă într-o adevărată călătorie în timp!

”A trip into the Great Caucasus along Georgia’s northern border is a must for anyone who wants to experience the best of the country. Spectacular mountain scenery, wonderful walks and picturesque old villages with strange, tall defensive towers are all part of a trip to the Great Caucasus.” (Lonely Planet)

De-a lungul anilor am acumulat o experiență bogată în Caucazul georgian, în diferite zone montane din țară. Câteva despre ceea ce am făcut în acești munți în ultimii 10 ani se poate citi aici:

- La curtea reginei Svan;

- Gaumarjos;

- A vorbi despre Caucaz;

Și pentru că ne place țara, oamenii și cultura lor, vom reveni în vara lui 2017 din nou aici!

De data asta special pentru a descoperi pas cu pas acești munți și magia lor. O tură de drumeție ce nu trebuie ratată mai ales de pasionații fotografiilor, căci dacă putem garanta un lucru, atunci acesta este diversitatea temelor și subiectelor de surprins ”pe film”!

După o primă zi de introducere în istoria și cultura georgiană în actuala capitală Tbilisi și vechea capitală Mtskheta (arhitectură, mâncare, urban antic și modern), vom pleca în Tusheti, una din cele mai izolate zone din țară (fără acces auto 7 luni pe an) unde vom sta restul săptămânii.

Tura de drumeție se va face cu bagaj minim și se va desfășura pe vechi drumuri pastorale ce leagă sate mici și izolate, cu o populație a cărei religie (oficial creștin ortodoxă) încă are elemente ”animiste”.

Caucaz. trekking

Când are loc tura?

27 august – 3 septembrie 2017

Finalul verii este o perioadă potrivită pentru turele de trekking în Caucaz din cel puțin două motive:

- condițiile meteo sunt în general mult mai stabile decât în plin sezon de vară;

- dispare fluxul de turiști din zonele principale de atracție (Tbilisi, Mtskheta);

Cine poate participa?

Tura se adresează persoanelor care îndeplinesc următoarele condiții:

- au mai participat la ture sau cursuri organizate de noi în Carpații românești;

- au o condiție fizică bună;

La această tură de trekking se poate participa separat sau combinat cu ascensiunea vârfului Kazbek.

Pentru programul detaliat al expediție (echipament, cost etc.) și alte informații, vă rugăm să ne contactați direct.