A fost un nou atelier de carpatism

Crai. Curs. Carpatism

Săptămâna trecută am organizat în Piatra Craiului un nou atelier de carpatism, care s-a desfășurat pe durata a patru zile.

Au fost patru zile consecutive în care participanții au învățat și pus în practică tehnici de securitate individuală și colectivă în condițiile traseelor de carpatism unde, cel mai adesea, protecțiile fixe lipsesc sau sunt de o calitate îndoielnică.

Am făcut exerciții în diferite zone din Piatra Craiului și Postăvaru astfel încât, la finalul atelierului, toată lumea să fie mulțumită de cantitatea și calitatea informațiilor primite.

Acest curs a fost conceput acum aprox. 15 ani, fiind coordonat de către Marian Anghel, în prezent vice președinte al UIMLA – Union of International Mountain Leaders Associations și fost președinte al Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Acest tip de atelier se adresează persoanelor care au experiență montană de drumeție și doresc să facă primii pași în teren accidentat, celor care doresc să vadă ce înseamnă cățărarea pe stâncă, ”să guste” puțin din specificul acestei activități aplicată concret pe trasee de carpatism, în teren natural.

Următorul atelier de carpatism în vom organiza în sezonul de vară următor. Până atunci însă, vor fi multe ture de pus în practică cele învățate și vor urma, bineînțeles, cursurile și atelierele noastre de iarnă: alpinism, schi de tură și avalanșele de zăpadă.

Persoanele interesate să participe la activitățile noastre, ture, cursuri sau expediții, sunt rugate să ne contacteze.