Aprilie 2021.Norvegia.Schi de tură

În prima jumătate a lunii aprilie 2021 – în concordanță cu regulile COVID, organizăm traversarea Parcului Național Jotunheimen, cea mai înaltă zonă din Norvegia.

Zona Jotunheimen (= Casa Giganților) se află la aproximativ 4 – 5 ore nord vest de Oslo și oferă un teren variat accesibil pe schiuri tuturor, în funcție de experiență.

Haute Route-ul norvegian este o tură pe schiuri cu minim șase nopți la cabanele din cadrul Parcului Jotunheimen, traversând de la est la vest opt ghețari și șapte culmi de peste 2.000 de metri, atingând inclusiv cele mai înalte vârfuri din Norvegia –  Galdhøpiggen (2.469m) și Glittertind (2.465m)

Cazarea se face la cabane private și la cabanele Asociației Norvegiene de Drumeție (DNT) care sunt similare, din punct de vedere al confortului și organizării, cu cabanele asociației turistice suedeze (STF) – pentru cei care ați fost deja în turele noastre din Laponia. Pentru obținerea de reducere și prioritate la cazare,  este necesară calitatea de membru DNT  (70 euro/an) care se obține individual.

Fiecare etapă este de aproximativ 15 km, cu o diferență de nivel de +1.000/+1.500 metri/zilnic, ceea ce înseamnă un efort fizic consistent, pe termen mediu.

Întregul circuit are 77km lungime și un total de +7.200m diferență de nivel pozitivă.

Programul turei noastre este compus din:

- opt nopți pe munte la șase cabane.

- două zile de rezervă pentru odihnă sau vreme rea;

- o noapte în Oslo, înainte de plecarea înapoi spre casă

Această tură se adresează persoanelor care au mai participat la activități pe munte alături de noi (cursuri, ture), au o experiență cel puțin medie în schiul de tură, o condiție fizică bună sau foarte bună și tot echipamentul necesar pentru schi și salvare din avalanșă.

Pentru informații detaliate privind această tură vă rugăm să ne contactați direct.