Aprilie 2020. ”Haute Route” Norge

În iarna 2019/2020 revenim în munții Norvegiei la o nouă tură pe schiuri (vezi poze din tura precedentă) adresată pasionaților de schi români, de această dată în zona cea mai înaltă din țară.

Haute Route-ul norvegian este o traversare pe schiuri de tură cu minim șase nopți la cabanele din cadrul Parcului Jotunheimen, traversând de la est la vest opt ghețari și șapte culmi de peste 2.000 de metri, atingând inclusiv cele mai înalte vârfuri din Norvegia –  Galdhøpiggen (2.469m) și Glittertind (2.465m).

Fiecare etapă este de aproximativ 15 km cu o diferență de nivel de +1.000/+1.500 metri/zilnic, ceea ce înseamnă un efort fizic consistent, pe termen mediu.

Întregul circuit are aproximativ 80km lungime și un total de +7.200m diferență de nivel pozitivă.

Această tură se adresează exclusiv celor care stăpânesc tehnica schiului de tură la un nivel decent, au o condiție fizică bună și au cunoștințele de bază de alpinism (colțari, piolet, manevre de coardă, deplasarea pe ghețari).

Pentru că în frigul nordic spiritul de echipă este esențial, o condiție importantă pentru cei care doresc să vină alături de noi în această tură este aceea că trebuie să fi participat în prealabil, la cel puțin o altă activitate cu noi în țară sau în alte părți de pe glob.

Pentru detalii și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe email sau telefonic.

Norvegia. Haute route. D.2

Faimosul ”Haute Route” – traseu de altitudine ce leagă Chamonix-ul (Franța) de Zermatt (Elveția) de-a lungul unui traseu de o săptămână, este primul și cel mai cunoscut traseu de acest tip din lume, parcurs inițial vara, apoi iarna pe schiuri, la începutul secolului XX.

De atunci și până astăzi au apărut numeroase traversări pe schiuri în multe zone din Alpi, din cabană în cabană, mergând cu bagaj minim în spate pentru maxim de comfort și plăcere.

De-a lungul anilor noi am organizat și am parcurs în diferite echipe, mai multe astfel de traversări din Europa precum:

- Stubai Haute Route (Austria),

- Hochtirol, Hohe Tauern (Italia/Austria),

- traversarea Cercului Polar (Laponia, Suedia),

- Haute Route Tatra (Slovacia),

- Oetztal Haute Route (Austria) – doar parțial, din cauza condițiilor meteo,

- Kebnekaise Haute Route (Laponia, Suedia)

Evident, la baza acestor ture internaționale au stat numeroase alte ture în țară, inclusiv traversări pe schiuri în România, la scară mai mică și fără infrastructura necesară (cabane), acolo unde terenul ne-a permis să ne mișcăm mai rapid și mai în forță, pentru a parcurge etape mai lungi cu bagaj mic, fără să dormim la cort.

Norvegia. Haute route. D.4