Alpinism în afara României

Alpii franceziOferta noastră pentru ture de alpinism în munții din afara României este diversă și pentru toate nivelele de dificultate.

Obiectivele noastre sunt frumoase și chiar superbe, dar cel mai adesea prea puțin cunoscute și populare în România. Acest lucru se reflectă într-un oarecare grad mai ridicat de ”aventură” și în același timp, prin intrarea în contact cu civilizații și comunități reale, mai puțin turistice, cu toate avantajele și dezavantajele ce decurg din asta. Așa cum este cazul văii Svaneti din Caucaz sau a văii Paron din Cordillera Blanca, locuri în care am fost și în care vom mai merge cu grupuri de români.

Aceeași regulă a obiectivelor frumoase dar mai puțin cunoscute în România, o aplicăm și în cazul munților din Europa.

UNDE MERGEM

În Europa:

munții Caucazul Central (Georgia)

munții Alpii Estici (Austria – Germania)

munții Tatra Înaltă (Slovacia);

În afara Europei:

munții Cordillera Blanca (Peru)

CONDIȚII GENERALE ÎN EUROPA

Alpinism. Cordilleradurata: între 7-14 zile;

echipa: 1-4 persoane/ghid, în funcţie de dificultatea traseelor;

nivel de experienţă: aceste ture se adresează alpiniştilor care au cunoştinţele minime de bază (cursul integral de alpinism) şi cu minim 5 trasee de alpinism F/PD parcurse în Carpaţii româneşti;

cazarea: la cabanele montane. Bivuacul este exclus, cu excepţia unor cazuri speciale;

costul: variază în funcţie de obiectivele propuse şi nr. de participanţi;

CONDIȚII GENERALE ÎN EXPEDIȚIILE DIN AFARA EUROPEI

durata: între 21-30 zile;

echipa: 1-4 persoane/ghid, în funcţie de dificultatea traseelor;

nivel de experienţă: aceste ture se adresează alpiniştilor care au minimă experiență pe trasee de alpinism la peste 3.000m altitudine în Europa şi au minim 5 trasee de alpinism F/PD parcurse în Carpaţii româneşti;

cazarea: la hotel și pensiuni, când suntem la poalele muntelui.

La cort în tabere de bază și tabere intermediare, când suntem pe munte.

costul: variază în funcţie de obiectivele propuse şi nr. de participanţi;

 

Alpii estici. WettersteinDin 2002 organizăm ture de alpinism în afara României.

De-a lungul anilor, numeroşi alpinişti români au visat la parcurgerea faimoaselor trasee de alpinism din munţii Europei, mai grele sau mai uşoare. Astăzi, acestea sunt accesibile, oricine putând ajunge în Alpi relativ uşor.

Dar cunoştinţele şi experienţa absolut necesare pentru a urca în siguranţă, trasee de alpinism de sute şi chiar mii de metri, de a depăşi gheţari complexi şi expuşi, nu sunt lucruri la fel de uşor accesibile.

Exact aceste lucruri sunt oferite de ghizii montani Rucksack: cunoştinţele şi experienţa acumulată de-a lungul anilor.

Ne putem lăuda cu o rată crescută de succes în atingerea obiectivelor propuse, lucru datorat atât experienței noastre, cât şi unei bune strategii în pregătirea şi planificarea ieşirilor internaţionale.

Turele internaţionale organizate de Rucksack sunt ture de alpinism în care nu există o relație ghid – client, ci o relație de prietenie și camaraderie, așa cum trebuie să fie atunci când doi sau mai mulți oameni se leagă împreună cu o coardă.

Această relație se construiește în timp, în ture mai ușoare și mai scurte ca durată. De aceea, recomandăm tuturor celor care doresc să meargă împreună cu Rucksack pe vârfuri din afara țării, să ia în calcul realizarea în prealabil, a câtorva ture de alpinism în România cu noi.

Cu cât ne cunoaștem mai bine, cu atât cresc șansele de succes!