Aug. 2018 – Alpinism la peste 5.000m

Aflați la marginea Europei dar aproape de România, munții Caucaz oferă alpiniștilor români numeroase posibilități de practicare a alpinismului clasic și tehnic la altitudine.

Vârful Kazbek (5.033m alt.) se află în marginea estică a Caucazului Central și reprezintă un obiectiv clasic, pe care urcăm aproape an de an cu diferite grupuri de alpiniști români care vor să-și testeze abilitățile fizice și psihice la peste 5.000m altitudine.

Ruta clasică pe vf. Kazbek este considerată mai dificilă decât ruta clasică pe Elbrus, traseul având o diferență mai mare de nivel de urcat/coborât (aprox. 2500m în total).

Pentru ascensiunea acestui vârf de peste 5.000m în condiții de siguranță, membrii expediției trebuie să fie bine pregătiți fizic și să aibă experiență în manipularea echipamentului de alpinism.

În ultimii 10 ani am ajuns pe acest vârf de numeroase ori, pe două rute diferite: ruta clasică și fața sudică.

Poze Caucaz 2017

Poze Caucaz 2011

Între 19-26 august 2018 ne vom întoarce pentru o săptămână pe Kazbek – un vârf legendar și frumos, pentru a atinge din nou vârful pe ruta clasică și pentru o foarte bună introducere în alpinismul de altitudine.

Tura se adresează doar persoanelor care au minimă experiență în alpinism (cel puțin un curs de pregătire în alpinism) și o bună condiție fizică.

Ca în fiecare an, numărul locurilor disponibile în această tură este limitat din motive de siguranță.

Vă rugăm să ne contactați pentru programul detaliat și alte informații.