Alpinism în Bucegi

alpinism. Bucegi

Săptămâna trecută am organizat în munții Bucegi, un nou curs de pregătire pentru alpinism, dedicat celor care vor să învețe mersul pe munte iarna, în teren accidentat.

Cu o durată de cinci zile, cursul nostru este la ora actuală cel mai lung și mai complex curs de pregătire în alpinism care se desfășoară în România.

Pe lângă o perioadă mai lungă, la cursurile noastre există un nr. de locuri limitate, astfel încât să se asigure un proces normal de educație, alocându-se suficient timp fiecărei persoane la toate exercițiile din programa cursului.

Toate acestea fac ca locurile disponibile în cadrul cursurilor noastre să se ocupă foarte rapid, înscrierea la acest curs finalizându-se – de exemplu, încă din toamna anului precedent.

Pe parcursul cursului de alpinism abordăm detaliat teme practice extrem de variate, de la primii pași cu colțarii în picioare și utilizarea pioletului, tehnici de filare și regrupare, până la avalanșe, alpinism de altitudine și tehnici de ghețar.

Zăpada relativ bună și vremea excelentă a făcut ca toate exercițiile practice să se desfășoară în condiții ideale.

Suplimentar, o dată reîntorși la cabană se continuă cu aspecte teoretice la fel de importante, fie că vorbim despre istoria alpinismului, teoria zăpezii sau expedițiile la altitudine.

Persoanele care participă la cursurile noastre de alpinism, pot participa ulterior și au prioritate la numeroasele ture în țară și expediții internaționale pe care le organizăm tot timpul.

Detalii despre programul în 2017.

Următorul curs de inițiere pe care-l organizăm este de cățărare pe stâncă și va avea loc în luna mai.

Detalii despre cursurile de inițiere în cățărare.

Pentru informații suplimentare privind activitățile noastre, vă rugăm să ne contactați direct.